Extra energietoeslag voor mensen met een lager inkomen

Geplaatst op woensdag 11 mei 2022

Op dit moment zijn wij nog bezig met het vaststellen van de lokale regeling, die beschrijft aan welke (inkomens) voorwaarden inwoners van Maasdriel moeten voldoen om in aanmerking te komen voor de energietoeslag. Op dinsdag 17 mei 2022 neemt het college van Maasdriel een besluit over deze lokale regeling.

Waarom is er de energietoeslag?

De prijzen van energie zijn afgelopen maanden hard gestegen. Hierdoor moeten veel huishoudens honderden euro’s meer betalen. Om mensen te helpen verlaagt de Rijksoverheid voor iedereen de energiebelasting. Mensen met een lager inkomen krijgen van de regering een eenmalige energietoeslag als extra hulp.

Wanneer en hoe kan ik de energietoeslag aanvragen?

Op dinsdag 19 april hebben de meeste inwoners met een bijstandsuitkering de energietoeslag ontvangen. Hebt u nog geen energietoeslag ontvangen? Maar komt u misschien wel in aanmerking voor deze toeslag? Het aanvragen van een toeslag is naar verwachting mogelijk vanaf begin juni. Hoe u de toeslag kunt aanvragen, laten we u zo spoedig mogelijk via deze website weten.

Financiële hulp

Vraag hulp als u uw energierekening niet kunt betalen. Bel bijvoorbeeld met het energiebedrijf en bespreek de mogelijkheden of neem contact op met onze collega’s van Schuldhulpverlening. Bel naar 0418 63 88 88 of stuur een mail naar shv@maasdriel.nl.

Meer nieuws