Terugblik 2018 - 2022: wethouder Peter de Vries

Geplaatst op woensdag 2 maart 2022

Binnenkort nemen we afscheid van het huidige college. De komende weken delen de wethouders graag hun terugblik op de afgelopen bestuursperiode met u. Vandaag laten we wethouder Peter de Vries aan het woord.

Als geboren en getogen Maasdrielenaar werd ik 4 jaar geleden wethouder Ruimtelijke Ordening, Bouwen & Wonen, Natuur & Landschap. Nog elke dag ervaar ik dat als een enorme eer. Als wethouder kun je namelijk echt een verschil maken voor de gemeenschap. Samen met de andere collegeleden zet ik mij in voor u, de inwoner van Maasdriel. Daarbij worden we geholpen door een zeer betrokken ambtelijke organisatie. In mijn geval is dat de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, waar ik ontzettend trots op ben.

We kijken wat er mogelijk is

Dat is voor mij een belangrijke drijfveer in mijn werk. Die zie ik nu ook terug bij de mensen met wie ik dagelijks werk. En ik herken het in onze inwoners en ondernemers. De Maasdrielenaar houdt van aanpakken. Dat deden we samen de afgelopen 4 jaren. De wet- en regelgeving zorgt nog wel eens voor vertraging van procedures. Maar ik hoop dat wij als gemeente de afgelopen bestuursperiode hebben laten zien dat we altijd bereid zijn om mee te denken met onze inwoners. Dat we hen ondersteunen daar waar we kunnen en de mensen snel weten waar ze aan toe zijn. Ook als we hen niet kunnen helpen. We hebben daar grote stappen in gezet. 

We hebben een verandering in gang gezet

Daar ben ik trots op. Onze gemeente wordt steeds aantrekkelijker om in te wonen, te ondernemen en te recreëren. Met de vele afgeronde en geplande woningbouwontwikkelingen en de ambities zoals we die met elkaar vastlegden in bijvoorbeeld de omgevingsvisie, het masterplan Maas en De Poort van Maasdriel hebben we daar een belangrijke basis voor gelegd. Met veel vertrouwen zie ik dan ook een mooie toekomst voor Maasdriel tegemoet.

Wethouder Peter de Vries

Peter de Vries

Meer nieuws