Laatste nieuws coronamaatregelen

Geplaatst op woensdag 18 augustus 2021

Op vrijdag 13 augustus gaven minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge een persconferentie. Daarin kondigden zij aan voorzichtig de 1,5 meter afstand los te willen laten. De eerste stap is het onderwijs. Vanaf 30 augustus geldt de 1,5 meter afstand niet meer in het mbo, hbo en wo. Alle andere bestaande coronamaatregelen worden verlengd tot en met 19 september. Op 17 september besluit het kabinet of een volgende stap mogelijk is. Bekijk het laatste nieuws over het coronavirus en de maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Prikken zonder afspraak

Bent u nog niet gevaccineerd en heeft u ook nog geen afspraak gemaakt? Dan kunt u nu ook zonder afspraak uw eerste prik halen. Op prikkenzonderafspraak.nl vindt u een overzicht van GGD-vaccinatielocaties waar iedereen van 12 jaar en ouder zich zonder afspraak kan laten vaccineren tegen corona. Dit zijn zowel vaste als tijdelijke locaties zoals prikbussen. Vergeet uw mondkapje en identiteitsbewijs niet als u langskomt voor uw eerste prik. Tijdens uw eerste prik wordt meteen een afspraak gemaakt voor uw tweede prik.

Basisregels blijven belangrijk

Ook als u bent gevaccineerd:

  • Was uw handen.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Blijf thuis bij klachten en laat u testen.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht in binnenruimtes.

Meer nieuws