TONK-regeling verlengd tot 1 oktober 2021

Geplaatst op donderdag 29 juli 2021

Sinds 1 oktober 2021 is het niet meer mogelijk om deze regeling aan te vragen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Zit u in een lastige financiële situatie als gevolg van de coronacrisis? En heeft u moeite om uw vaste woonlasten te betalen? Denk daarbij aan uw huur, hypotheekrente of de kosten van gas, water en licht. Dan komt u mogelijk in aanmerking voor de regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Deze TONK is verlengd tot 1 oktober 2021.

Wat is de TONK?

De TONK is de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Dit is geld van de gemeente voor als u weinig inkomen heeft als gevolg van de coronamaatregelen. En als u hierdoor problemen heeft met het betalen van uw woonkosten. Het gaat dan om de huur of de hypotheekrente, de kosten van bijvoorbeeld elektriciteit, gas en water.

Wat is er veranderd ten opzichte van de eerdere regeling?

We hebben de voorwaarden laagdrempeliger gemaakt. De wijzigingen zijn:

  • De tegemoetkoming bedraagt voor de periode van 1 januari 2021 tot 1 juli 2021 € 2.000,- per huishouden en voor de periode van 1 juli 2021 tot 1 oktober 2021 € 1.000,- per huishouden. Dit bedrag wordt eenmalig naar u overgemaakt;
  • De voorwaarden zijn eenvoudiger gemaakt. U hoeft niet eerst huurverlaging, uitstel van betaling van huur of hypotheek aan te vragen, maar u kunt direct de TONK aanvragen;
  • De TONK is met terugwerkende kracht aan te vragen voor de periode van 1 januari 2021 tot 1 oktober 2021.

Meer nieuws