Koninklijke onderscheiding voor de heer Joep Beljaars

Geplaatst op maandag 31 mei 2021

Op vrijdag 28 mei mocht burgemeester Van Kooten namens Koning Willem-Alexander een bijzondere Koninklijke onderscheiding uitreiken in Hilversum. De heer Joep Beljaars uit Hedel werd tijdens een ceremonie op landgoed De Zwaluwenberg benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden. Vanwege de coronamaatregelen werden de versierselen opgespeld door mevrouw Beljaars.

De heer Beljaars ontving de onderscheiding vanwege zijn uitmuntende inzet in zijn functie als adjudant onderofficier voor Defensie en zijn vrijwilligerswerk voor de Vereniging van Genie Onderofficieren (VGOO) en Jachtclub Hedel.

Uitreiking op bijzondere plek

Burgemeester Van Kooten kreeg toestemming van het college van de gemeente Hilversum om de Koninklijke onderscheiding op landgoed De Zwaluwenberg uit te reiken. Het landgoed is sinds 1951 de verblijfplaats van de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht.

Onderscheiding met zwaarden

Militairen ontvangen de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden. In plaats van de gebruikelijke gouden of zilveren lauwerenkrans op het ordeteken draagt een Ridder in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden een paar gekruiste zwaarden in de armen van het kruis.

Meer nieuws