Regels vuurwerk afsteken en carbidschieten

Geplaatst op donderdag 10 december 2020

Vuurwerk afsteken

Normaal gesproken mag u op oudjaarsavond tot en met 1 januari 2.00 uur consumentenvuurwerk afsteken. Dit jaar mag dat niet. De verkoop- en het afsteken van vuurwerk is tijdens de komende jaarwisseling verboden. Dit om extra druk op de zorg en op de handhaving van de openbare orde te voorkomen. Het tijdelijke vuurwerkverbod geldt niet voor vuurwerk uit de zogeheten F-1 categorie. Dit is een licht soort vuurwerk, zoals sterretjes en trektouwtjes, dat vanaf 12 jaar mag worden gebruikt.

Carbidschieten

Carbidschieten is alleen toegestaan op 31 december 2020 tussen 10.00 uur en 18.00 uur op twee aangewezen locaties, mits u uiterlijk 24 december 2020 een melding heeft gedaan op de pagina carbidschieten. Ook dient u zich te houden aan de voorschriften uit de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) en de coronamaatregelen. Op de 2 locaties (update 16 december 2020: nabij recreatiegebied De Soepkom in Hedel en ter hoogte van Maasdijk 12 in Rossum) is beperkt ruimte beschikbaar.

Meer nieuws