Provincie Gelderland wil 10 miljoen extra van Avri-gemeenten

Geplaatst op maandag 26 oktober 2020

Wij en de zeven andere Avri-gemeenten moeten tien miljoen euro extra betalen aan een fonds van de provincie. Op 28 oktober neemt Provinciale Staten hierover een besluit. Dit geld gaat in het nazorgfonds voor stortplaatsen in de provincie. Elk bedrijf dat een afgesloten stortplaats overdraagt aan de provincie moet een bepaald bedrag in het fonds storten. Het geld is bedoeld om afgedekte vuilnisbelten mee te beheren. De Provincie belegt met dat geld, maar omdat die beleggingen minder opleveren, moet er extra geld bij. Dat is een onmogelijke opgave in deze tóch al moeilijke periode van krappe gemeentebegrotingen en oplopende coronakosten.

Diverse voorstellen van Avri

Avri heeft de Provincie diverse voorstellen gedaan om tot oplossingen te komen die voor beide partijen acceptabel zijn. Hiermee willen we voorkomen dat de inwoners van Rivierenland de dupe worden. Tot op heden is bij de Provincie helaas nog geen witte rook verschenen - terwijl een oplossing binnen handbereik is.

Meer lezen?

Lees het nieuwsbericht op de website van Avri.

Meer nieuws