Herkent u ondermijnende criminaliteit?

Geplaatst op dinsdag 13 oktober 2020

Ondermijning is een verzamelnaam voor verschillende vormen van criminaliteit. De onderwereld maakt daarbij gebruik van diensten van de bovenwereld. Criminelen doen dit bijvoorbeeld door bedreiging of afpersing. Zo beïnvloeden zij onze samenleving. Ondermijnde criminaliteit is niet direct zichtbaar. Toch zijn er wel vaak signalen. Herkent u de signalen?

Doe mee aan ons onderzoek!

Ga naar https://enquete.toponderzoek.com/onderzoekbommelerwaard en doe mee aan ons onderzoek. Dat kan tot 21 oktober.

Wat doen wij tegen ondermijnende criminaliteit?

Het tegengaan van georganiseerde criminaliteit vraagt om een georganiseerde overheid. Wij pakken ondermijnende criminaliteit daarom met veel partijen samen aan. Zoals de politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, Arbeidsinspectie, welzijnsorganisaties, woningcorporaties en uitkeringsinstanties. Ook uw ogen en oren kunnen wij daarbij goed gebruiken.

Stop criminaliteit en meld misdaad

Ziet u iets verdachts in uw eigen omgeving? Of bent u zelf benaderd door criminelen. Meld het!

  • U mag bellen met de gemeente. Ons algemene telefoonnummer is 14 0418.
  • Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900 88 44.
  • Gaat het om een spoedsituatie of een heterdaad? Bel dan altijd 112.
  • U kunt ook anoniem melden bij meldmisdaadanoniem.nl of 0800 70 00.

Zo werken we samen aan een veilig Bommelerwaard.

Meer weten?

Op onze themapagina Veiligheid in de Bommelerwaard (PDF, 1.4 MB) leest u meer informatie over ondermijnende criminaliteit en wat wij eraan doen. Kijk voor meer tips en signalen ook op www.maasdriel.nl/veiligheid.

Meer nieuws