Plannen voor camperloften in Hurwenen binnenkort ter inzage

Geplaatst op dinsdag 28 juli 2020

Binnenkort wordt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd dat het mogelijk maakt om aan de Groenestraat in Hurwenen 8 camperloften en 10 kampeerplaatsen te realiseren. Het college van B en W stemde daar afgelopen week mee in.

Camperloft

Een camperloft is een woonruimte met daarbij een camperstalling, bedoeld voor campereigenaren die het grootste deel van het jaar op reis zijn, maar wel een vast woonadres moeten hebben. De loft vormt samen met de camper een volwaardige woning. De kampeerplaatsen op de locatie zijn bestemd voor passerende toeristen. 

Behoefte

Wethouder Peter de Vries over de ontwikkeling: “De vraag naar camperloften in het hele land is groot. Ik ben dan ook blij dat wij straks in onze gemeente in die behoefte kunnen voorzien. Daarnaast zijn de camperloften een mooie aanvulling op het bestaande aanbod voor recreatie en toerisme in de gemeente Maasdriel. Het plan past perfect binnen de ambities die we op dat gebied hebben en waar we flink mee aan de slag zijn. Natuurlijk gaan we aan de voorkant ook goed regelen dat de loften uitsluitend door de beoogde doelgroep worden gebruikt.”

Meer nieuws