Paardenmarkt Hedel 2020 gaat niet door

Geplaatst op donderdag 4 juni 2020

De paardenmarkt in Hedel gaat dit jaar niet door. Dat besluit hebben Stichting Paardenmarkt Hedel en de gemeente Maasdriel in goed overleg genomen. Aanleiding voor het besluit is de onzekerheid die er vanwege het coronavirus nog steeds heerst over het organiseren van grote evenementen na 1 september.

Duidelijkheid

Aan de paardenmarkt gaat ieder jaar een intensieve voorbereiding vooraf. Daarom willen de stichting en de gemeente betrokkenen tijdig duidelijkheid bieden over de paardenmarkt, die dit jaar op 2 november stond gepland. De landelijke overheid verwacht niet dat er dit jaar nog grote evenementen kunnen plaatsvinden. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport liet weten dat dit waarschijnlijk pas weer kan als er een vaccin tegen het coronavirus beschikbaar is. Niemand weet op dit moment wanneer dat is. Ook voor de organisatie van de paardenmarkten in Elst en Zuidlaren was deze onzekerheid aanleiding om de paardenmarkten dit jaar niet door te laten gaan.

Pijnlijk besluit

August van den Anker is voorzitter van Stichting Paardenmarkt Hedel. Hij spreekt van een pijnlijk besluit om de paardenmarkt af te gelasten: “Afgelopen jaar vierden we nog ons 300-jarig jubileum. We keken alweer uit naar de nieuwe editie, maar we beseffen ons ook dat het in de huidige situatie haast niet mogelijk is om de paardenmarkt op een veilige manier te organiseren zonder al teveel afbreuk te doen aan de tradities.”

Verantwoordelijkheid

Ook burgemeester Van Kooten spreekt van een lastig besluit: “De paardenmarkt in Hedel is een begrip. Het evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Niemand weet hoe de situatie er in ons land én in het buitenland in november uitziet. Het is de verantwoordelijkheid van de stichting en van ons als gemeente om tijdig een besluit te nemen, zodat de intensieve voorbereiding niet voor niets blijkt te zijn. Wij nemen geen enkel risico met de gezondheid van ondernemers, vrijwilligers, medewerkers en bezoekers. Daarom bieden we nu al duidelijkheid, hoe spijtig dat ook is.”

Meer nieuws