Beperkende maatregelen tegen het coronavirus verlengd tot en met 19 mei

Geplaatst op dinsdag 21 april 2020

Het kabinet heeft besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 19 mei. Dat maakte minister-president Rutte 21 april bekend tijdens een persconferentie. Wel komt er wat meer ruimte voor kinderen en jongeren.

Onderwijs en sport

Scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, en de kinderopvang openen op 11 mei (gedeeltelijk) hun deuren. Ook krijgen kinderen en jongeren vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport- en spel. Officiële competitie en wedstrijden blijven verboden.

Evenementen

Het verbod op evenementen met een vergunnings- en meldplicht wordt verlengd van 1 juli tot 1 september.

Bezoek aan ouderen

Het advies om niet op bezoek te gaan bij 70-plussers wordt aangepast. Vanaf 29 april geldt: zelfstandig wonende ouderen van 70 jaar en ouder kunnen door één of twee vaste personen met enige regelmaat worden bezocht, mits de bezoekers geen verkoudheidsklachten hebben. Bezoekersregelingen voor verzorgingshuizen worden niet aangepast.

Basismaatregelen

De verlenging geldt dus ook voor alle basismaatregelen, waaronder handen wassen, afstand houden en zoveel mogelijk thuisblijven en thuiswerken.

Vervolg

In de week vóór 19 mei beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is aan maatregelen in de aanpak van het coronavirus.

Overzicht maatregelen

Lees het nieuwsbericht met een uitgebreide toelichting op de verlengde maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Overzicht maatregelen tegen corona

Meer nieuws