“Blijf naar elkaar omkijken, houd vol en pas goed op uzelf!”

Geplaatst op zaterdag 4 april 2020

Alle inwoners van de gemeente Maasdriel ontvingen een boodschap van burgemeester Van Kooten in hun brievenbus:

Beste inwoner van Maasdriel,

Het coronavirus beheerst inmiddels al ruim een maand het dagelijks leven in Nederland.
Uw dagelijks leven. Er gelden sinds eind februari maatregelen om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen. Maatregelen die afgelopen dinsdag werden verlengd. Met deze brief wil ik mijn steun uitspreken aan alle inwoners, ondernemers, verenigingen, geloofsgemeenschappen, organisaties en instellingen in de gemeente Maasdriel. En ik wil u laten weten dat ik aan u denk.

Ik denk aan een ieder die persoonlijk is geraakt door het virus
In het bijzonder aan degenen die besmet zijn geraakt met het coronavirus of die een dierbare zijn verloren als gevolg van het virus. Maar ook aan iedereen die op elke andere manier geraakt is door het coronavirus. Aan de mensen die dag in dag uit bezig zijn om het land draaiende te houden. De mensen die dagelijks voor een ander zorgen. De mensen die elke dag lastige keuzes moeten maken in de aanpak van de coronacrisis. En aan de mensen die moeten vechten om het hoofd boven water te houden.

Maar ik denk bovenal aan u: de inwoner van Maasdriel
Die iedere dag zo goed mogelijk de getroffen maatregelen probeert na te leven. En er het beste van probeert te maken, ook als het even tegenzit. Dat maakt mij trots. En het geeft mij het vertrouwen dat wij deze crisis samen aankunnen. Ik wil u vragen om óók dat vertrouwen te hebben. En ik wil u vragen om u aan de maatregelen te blijven houden. Want alleen samen krijgen wij corona onder controle.

Ik begrijp dat het een lastige situatie is voor u en voor uw naasten
U heeft mogelijk zorgen. Over uw gezondheid of die van uw dierbaren. Over de financiële gevolgen van de crisis. Over hoelang het nog duurt. Daarin bent u niet alleen. Die zorgen houden ook mij en mijn collega-bestuurders dagelijks bezig. Samen met de medewerkers van de gemeente Maasdriel werken wij iedere dag hard om alle uitdagingen die op ons af komen zo goed mogelijk het hoofd te bieden. Om u van dienst te zijn en te informeren. Zoals u dat van ons mag verwachten. En als ons dat even niet of minder goed lukt, dan vraag ik om uw begrip.

In situaties zoals deze zoeken we elkaar normaliter juist graag op
Maar dat kan nu niet. Zullen we daarom afspreken dat we fysiek afstand houden en in gedachten toch dichtbij elkaar blijven? Hulp vragen en hulp bieden is heel normaal. Zeker voor u, als Maasdrielenaar. In tijden als deze is het ook zeer nodig. Ik zag al veel mooie initiatieven om elkaar te helpen voorbij komen. Dat maakt mij ongelooflijk trots en dankbaar uw burgervader te mogen zijn!

Lieve mensen, blijf naar elkaar omkijken, houd vol en pas goed op uzelf!

Henny van Kooten
burgemeester Maasdriel

Meer nieuws