Bommelerwaards compliment voor Hans de Wit

Geplaatst op maandag 16 september 2019

Op zaterdag 14 september 2019 reikten burgemeester Rehwinkel en burgemeester Van Kooten het eerste Bommelerwaards compliment uit aan Hans de Wit uit Zaltbommel. Hans de Wit de grote initiator en de drijvende kracht van het Cultuurfestival Bommelerwaard. De heer De Wit ontving het Bommelerwaards compliment tijdens het Proeflokaal festival in de Sint-Maarten in Zaltbommel.

De heer De Wit is 1,5 jaar geleden begonnen met het opzetten van een groots cultuurfestival in de Bommelerwaard: het Cultuurfestival Bommelerwaard. Dit is een drie maanden langdurend festival met allerlei activiteiten rondom cultuur, natuur en kunst, zoals openluchtfilmvertoningen, dansvoorstellingen, een theaterwandeling, tentoonstellingen, concerten op bijzondere locaties en fiets- en wandel routes. Hans de Wit wilde alle bestaande activiteiten koppelen, nieuwe toevoegen om zo de Bommelerwaard op de kaart te zetten, elkaar te versterken, maar vooral om de bewoners en bezoekers van Maasdriel en Zaltbommel te laten zien en voelen wat een eenheid we eigenlijk zijn. Hij vormde een grote groep vrijwilligers om zich heen en kwam met een prachtig Bommelerwaardbreed programma. Er was geen evenement waar de heer De Wit niet even zijn gezicht liet zien of niet even de microfoon over pakte om iets te vertellen en iedereen te bedanken. De heer De Wit werd hèt gezicht van het cultuurfestival.

Bommelerwaards compliment

Als blijk van waardering voor dit initiatief, de uitwerking en het succes van dit festival, riepen burgemeester Van Kooten en burgemeester Rehwinkel het Bommelerwaards compliment in het leven. Het is een zilveren speld in de vorm van de Bommelerwaard met daarop alle dorpen en de stad gegraveerd. De heer De Wit kreeg dit compliment op zaterdagavond 14 september uitgereikt.

Meer nieuws