Drielse Kermis, weer een groot succes

Geplaatst op woensdag 17 juli 2019

Van zaterdag 13 juli tot en met dinsdag 16 juli was het Mgr. Zwijsenplein het decor voor de geliefde Drielse kinder- en familiekermis. De Booster Maxx, de Cakewalk en nog vele andere attracties zorgde voor veel plezier voor jong en oud.

Vanuit de gemeente werden de wettelijke taken vervuld; veiligheid, vergunning, toezicht en handhaving. In de brandveiligheidsvoorschriften is bepaald dat er tussen de attracties en gebouwen meters afstand moet zijn, en dat gaat niet op het Mgr. Zwijssnplein. Desondanks heeft Burgermeester Henny van Kooten toch zijn handtekening onder de vergunningaanvraag van de kermis gezet. “Mijn waardering voor alle Drielenaren die er dit jaar weer een gezellige kermis van hebben gemaakt. In verband met strenge veiligheidseisen heb ik dit jaar extra mijn nek uitgestoken. Dit werd goed ontvangen door de Drielse inwoners. Als we deze voorschriften hadden gevolgd dan kon de  kermis niet meer op het Mgr. Zwijsenplein plaatsvinden. Gelukkig zijn de Drielse inwoners hier goed mee omgegaan en is mijn vertrouwen bevestigd” aldus burgemeester van Kooten tijdens de jaarlijkse evaluatie van de kermis.

Na de Europese aanbesteding en nieuwe organisator voor de kermis was het voor alle partijen even spannend hoe de kermis zou verlopen. De verwachtingen waren hoog, maar zijn zeker waargemaakt.
Naast wat kleine incidenten is de Drielse kermis ook dit jaar positief verlopen; voor bezoekers, exploitanten, organisator, horeca, politie en ook voor de gemeente.

Meer nieuws