Collectieve zorgverzekering via Maasdriel en Zaltbommel

Geplaatst op donderdag 20 september 2018

De gemeente Maasdriel en Gemeente Zaltbommel bieden samen al jaren een collectieve zorgverzekering voor minima aan. Hiervoor is een contract afgesloten met zorgverzekeraar Menzis. Kortgeleden heeft Menzis laten weten de overeenkomst met ons (en ongeveer 30 andere gemeenten) op te zeggen. Wel hebben we hierbij een overgangsperiode gekregen. Dit betekent dat er tot 1 januari 2020 niets verandert voor inwoners van Maasdriel en Zaltbommel die hier gebruik van maken.

De komende maanden gebruiken we om te zoeken naar een passend alternatief. Als gemeente Maasdriel en Zaltbommel zijn we samen aanbesteding plichtig. Hierbij worden we geholpen door BS&F. Deze organisatie adviseert gemeenten over de gemeentepolis en is een schakel tussen gemeenten en zorgverzekeraars. We streven er naar om in het tweede kwartaal van 2019 een passend alternatief te hebben.

Vervolgens organiseren we eind 2019 samen met de nieuwe aanbieder spreekuren op het gemeentehuis. Hier kunnen inwoners terecht met vragen over of assistentie bij het afsluiten van een (ander) pakket.

Maakt u gebruik van de collectieve zorgverzekering en heeft u vragen? Neem dan contact op met de consulenten bijzondere bijstand. U kunt hen bereiken via ons algemene telefoonnummer 14 0418.

Meer nieuws