Aandachtspunten droogte

Geplaatst op woensdag 1 augustus 2018

In verband met het neerslagtekort en de extreme droogte een aantal aandachtspunten.

Wees voorzichtig met onkruidbranders

Er zijn diverse burgers die onkruid bestrijden door deze weg te branden met (gas)branders. Gelet op de droogte kan dit leiden tot brand en gevaarlijke situaties.
De afgelopen weken is de Brandweer Gelderland-Zuid een aantal keer uitgerukt voor branden ontstaan door onkruidbranders. Zeker met dit warme weer zijn met name hagen waaronder het onkruid groeit zeer brandbaar. Wanneer een heg vlam vat, zal de brand zich snel uitbreiden. Bel in dit soort gevallen altijd direct 112.
Mijd het gebruik van onkruidbranders in deze extreem droge periode. Als u toch besluit het onkruid te verwijderen, doe dat dan zonder gebruik te maken van een brander.

Campings (voornamelijk in bosgebieden)

Door de droogte in de bossen en op campingvelden is het verstandig om geen open vuur te maken. Voor natuurgebieden geldt al een verbod op open vuur. 

‘Kom naar het Bos’

In de bossen is het soms wel tot 5 graden koeler dan in stedelijk gebied. Ga verkoeling zoeken in de bossen. In natuurgebieden mag geen open vuur gestookt worden. Ook het gebruik van vuurkorven en  barbecues mag niet in deze droge periode. Let uiteraard ook op met sigaretten!

Meer nieuws