Laat je huis brandveilig achter als je op vakantie gaat

Geplaatst op dinsdag 12 juni 2018

Wat een nachtmerrie als je terug moet komen van je vakantie omdat je huis is afgebrand. Of je nu een paar dagen of een paar weken weg bent, als je brand wil voorkomen, kun je een aantal dingen doen:

Zet elektrische apparaten uit
Daarmee bedoelen we dat je bijvoorbeeld de tv niet op stand-by moet laten staan, maar helemaal moet uitschakelen. Wat je ook kan doen is bepaalde stekkerblokken uitzetten door de schakelaar om te zetten. Het risico op kortsluiting is hierdoor een stuk kleiner!

Sluit de gastoevoer af
Ook het gastoevoer kun je afsluiten voordat je op vakantie gaat. Wat je in ieder geval goed moet controleren is of alle knoppen van de kookplaat of gasfornuis uit staan. Liever iets te veel uitzetten dan te weinig!

Meer nieuws