Gemeenten helpen de bij

Geplaatst op donderdag 28 september 2017

Het gaat al jaren slecht met de Nederlandse bijenpopulatie. Voor een aantal gemeenten reden om bij elkaar te komen en te leren hoe bermen bijvriendelijk gemaakt en beheerd kunnen worden.
Afgelopen woensdag werd in Maasdriel een aantal bermen bekeken, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Binnen de bebouwde kom zijn we al begonnen met bijvriendelijke bermen. Hier voeren we na het maaien alle maaisel af. Hierdoor wordt de berm minder voedingsrijk en ontstaat er meer variatie in planten. Bloemen en kruiden krijgen meer kans en dat is goed nieuws voor bijen, vlinders en andere insecten.
Wil jij meehelpen door je tuin bijvriendelijk te maken? Je kunt dat doen door bijvoorbeeld een bloemenperk in te zaaien of een bijenhotel te plaatsen. Op internet zijn veel websites te vinden met zaaitips en doe-het-zelf bijenhotels.

Meer nieuws