Scholieren inspecteren het riool tijdens ‘Het Riool Leeft!’

Geplaatst op dinsdag 5 januari 2016

Ruim 500 scholieren van 8 basisscholen in de Bommelerwaard dalen in januari virtueel af in het riool om te buizen te inspecteren. Dat doen zij bij de reizende interactieve tentoonstelling Het Riool Leeft! Deze tentoonstelling komt tussen 11 en 22 januari naar Kerkdriel en Zaltbommel.

Wethouder De Vreede van de gemeente Maasdriel en wethouder Bragt van de gemeente Zaltbommel openen op 11 januari de tentoonstelling. Bij een extreme regenbui zoals afgelopen augustus valt het pas echt op hoe belangrijk het is dat het riool goed werkt: "Wij vinden het belangrijk dat kinderen algemene kennis ontwikkelen over het water in onze woonomgeving en hoe de riolering werkt.”

Zorg goed voor het riool!

Bij de tentoonstelling leren deelnemers hoe rioolwater wordt verwerkt en afgevoerd. Ze dalen virtueel af in het riool om de buizen te inspecteren en te bepalen hoe het rioolsysteem van een wijk verbeterd kan worden. Zo ontdekken ze de werking van het riool en zien ze waarom het belangrijk is om goed voor de riolering te zorgen.

Volg het op Facebook!

Wij houden de scores van elke klas bij op Facebook. De twee beste klassen winnen een gave prijs. Iedereen kan zich aanmelden bij het Facebookevenement. Op deze pagina plaatsen wij na het bezoek van uw klas een kort fotoverslag en houden we een scorebord bij. We vinden het ook leuk als kinderen of scholen zelf ervaringen delen op deze pagina.

Meer nieuws