Lees pagina voor

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers zijn onmisbaar in onze dorpen. Wat zou er overblijven van sportverenigingen, culturele instellingen, culturele verenigingen en organisaties zonder vrijwilligers?

Denk aan sportverenigingen met de vrijwillige trainers, de gastvrouw in de bibliotheek of de oude dame in de straat die blij is dat de buurjongen de vuilcontainer aan de straat zet. Ontmoet u graag andere mensen? Wilt u uw tijd zinvol besteden? Dan is vrijwilligerswerk iets voor u! Vrijwilligerswerk is ook een manier om werkervaring op te doen. Heeft u een ondersteuningsvraag? Soms kan een vrijwilliger u helpen.

Hoe word ik vrijwilliger?

Wilt u als vrijwilliger aan de slag? Stichting Welzijn Bommelerwaard helpt u graag bij het vinden van leuk en zinvol vrijwilligerswerk. Stichting Welzijn Bommelerwaard (Deze link gaat naar een externe website) zorgt voor:

Vrijwilligersverzekering

Alle vrijwilligers die via een vereniging of organisatie vrijwilligerswerk doen in de gemeente Maasdriel zijn verzekerd. De gemeente heeft een collectieve aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering voor alle vrijwilligers en mantelzorgers.
U hoeft zich niet aan te melden voor de verzekering. De vrijwilligers zijn automatisch verzekerd.

Lees de Documenten VNG Vrijwilligersverzekering van Centraal Beheer (Deze link gaat naar een externe website) voor meer informatie over en de voorwaarden van de vrijwilligersverzekering. Hebt u nog vragen? Neem dan telefonisch contact op met Centraal Beheer Achmea op telefoonnummer (055) 579 81 64.

Meedoen in je dorp

In onze gemeente doen veel mensen iets voor een ander. Een buurvrouw die regelmatig boodschappen doet voor een buurman die slecht ter been is. Een tante die elke woensdagmiddag iets onderneemt met haar autistische neefje en zo ook zijn ouders ontlast. Er zijn in onze gemeente verschillende initiatieven waar mensen elkaar belangeloos helpen.

Kijk ook eens op

• De website van KBO (Deze link gaat naar een externe website)
• De Facebookpagina Ontmoetingstuin Ammerzoden (Deze link gaat naar een externe website)