Over Werkzaak Rivierenland

Sinds 1 januari 2016 is Werkzaak Rivierenland de nieuwe organisatie op het gebied van Werk & Inkomen in Rivierenland. Negen gemeenten in Rivierenland, LANDER werk & participatie, het Werkgevers Adviespunt Rivierenland (WAPR) en UWV hebben hun krachten in deze nieuwe organisatie gebundeld. Werkzaak Rivierenland is vanaf 1 januari 2016 de verbindende schakel tussen werkgevers en werkzoekenden in Rivierenland.

Waarvoor kan ik bij Werkzaak Rivierenland terecht?

  • Begeleiding bij het vinden van werk: werkzaak Rivierenland begeleidt werkzoekenden die langdurig werkeloos zijn of een arbeidsbeperking hebben bij het vinden van werk.
  • Inkomensondersteuning: Daarnaast kunt u bij Werkzaak Rivierenland terecht als u (tijdelijk) inkomensondersteuning nodig heeft, zoals een bijstandsuitkering.

Hoe vraag ik een bijstandsuitkering aan bij Werkzaak Rivierenland?

Voordat u naar Werkzaak Rivierenland komt, is het belangrijk dat u zich inschrijft als werkzoekende bij UWV.

  • Schrijf u in op www.werk.nl. Zonder deze inschrijving kunt u niet bij ons terecht. Het inschrijven gaat via DigID.
  • U kunt op www.werk.nl ook zien of u eventueel in aanmerking komt voor een bijstandsuitkering. Deze bijstandsuitkering kunt u vervolgens aanvragen bij Werkzaak Rivierenland. Meer informatie over de bijstandsuitkering staat ook op www.weethoehetzit.nl en www.antwoordopbijstand.nl.

Het UWV geeft vervolgens door aan Werkzaak dat u zich heeft ingeschreven. Heeft u zich ingeschreven bij het UWV? En heeft u digitaal de aanvraag voor een uitkering gedaan? Maak dan zelf binnen drie dagen een afspraak met Werkzaak voor een intakegesprek. Dit kan via de website of via 088 9375 000.

Contact

Bel met Werkzaak Rivierenland via 088 9375 000. Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur. Bezoek de website van Werkzaak Rivierenland voor meer informatie Werkzaak Rivierenland

Veel gestelde vragen

Heeft u nog vragen? Wellicht kunt u het antwoord vinden in de vraag en antwoordlijst. Heeft u geen antwoord kunnen vinden op uw vraag? Neem dan contact op met Werkzaak Rivierenland.

Waarvoor kan ik bij de gemeente Maasdriel terecht?

Niet alle taken op het gebied van Werk en Inkomen worden door Werkzaak Rivierenland uitgevoerd. U kunt nog steeds bij de gemeente Maasdriel terecht voor:

  • De bijdrageregeling maatschappelijke activiteiten
  • Bijzondere bijstand
  • Individuele inkomenstoeslag
  • Collectieve ziektekostenverzekering 
  • Hulp bij schulden