Schuldhulpverlening

Logo NVVK geauditHeeft u vragen over schulden, problemen door loon- of bankbeslag of andere geldzorgen?

Neem dan contact op met de gemeente voor een vrijblijvend gesprek. Samen met u kijken we naar uw situatie en wat u het beste kunt doen.

In onze folder Schuldhulpverlening - Hulp bij schulden of geldproblemen (PDF, 1.2 MB) vindt u meer informatie over onze werkwijze. 

Heeft u een brief gekregen voor woningontruiming of afsluiting van energie of water?

Neem zo snel mogelijk contact op. Geef bij de receptie duidelijk aan dat er sprake is van een crisissituatie. Dan gaan we zo spoedig mogelijk aan de slag om u te helpen om een oplossing te vinden.

Wat kunnen onze schuldhulpverleners voor u doen?

Wanneer u contact opneemt, maakt de schuldhulpverlener met u een afspraak voor een gesprek. Samen bespreekt u  de situatie en stelt u een plan op om uw geldzaken op orde te krijgen. Dit kan betekenen dat u adviezen krijgt hoe u uw inkomen kunt versterken om uw budget weer sluitend te krijgen. Of we helpen u bij het maken van regelingen met schuldeisers. Soms verwijzen we ook door naar andere ondersteuners.

Tips om zelf aan de slag te gaan

Wilt u meer weten over hulp bij schulden en wat daarbij komt kijken? Op de volgende websites vindt u veel informatie:

Voor alle algemene informatie en praktische tips bij schulden en andere financiële problemen:
www.nibud.nl/consumenten/themas/hulp-bij-schulden/

Voor alle informatie over schuldhulpverlening:
www.schuldinfo.nl

In enkele stappen zelf je schulden regelen:
www.zelfjeschuldenregelen.nl

Op welke tegemoetkomingen heeft u recht?
www.berekenuwrecht.nibud.nl

Wilt u begrijpelijke uitleg over de toeslagen van de Belastingdienst, het aanvragen ervan en een rekenhulp? Ga dan naar de website van uitleg toeslagen

Tot slot een website vanuit de rechtspraak die u kan helpen om schulden aan te pakken. Het kan u helpen om een plan op te stellen en hulptroepen in te schakelen. Zie: www.rechtwijzer.nl/schulden.

Vroeg Eropaf

In september 2020 is Vroeg Eropaf Bommelerwaard 2.0. van start gegaan. De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel hebben concrete samenwerkingsafspraken met woningcorporaties, zorgverzekeraars en Vitens.

Het doel van Vroeg Eropaf is het voorkomen van problematische betalingsachterstanden en het tijdig toeleiden naar hulpverlening.

Heeft u vragen?

Lees de veelgestelde vragen (PDF, 130.8 kB) of neem contact met ons op, onze schuldhulpverleners geven graag antwoord op uw vraag. Bel op werkdagen tussen 9:00 en 16:30 uur naar 0418-63 88 88 en geef aan dat u een vraag hebt over financiële problemen, schulden of schuldhulpverlening. U kunt ook een mail sturen naar shv@maasdriel.nl