Schuldhulpverlening

Logo NVVK geauditHeeft u vragen over schulden, problemen door loon- of bankbeslag of andere geldzorgen?

Neem dan contact op met de gemeente voor een vrijblijvend gesprek. Samen met u kijken we naar uw situatie en wat u het beste kunt doen.

Heeft u een brief gekregen voor woningontruiming of afsluiting van energie of water?

Neem zo snel mogelijk contact op. Geef hierbij duidelijk aan dat er sprake is van een crisissituatie. Dan gaan we zo spoedig mogelijk aan de slag om u te helpen om een oplossing te vinden.

Wat kunnen onze schuldhulpverleners voor u doen?

Wanneer u contact opneemt, maakt de schuldhulpverlener met u een afspraak voor een gesprek. Samen met u  wordt de situatie besproken en een plan opgesteld om uw geldzaken op orde te krijgen. Dit kan betekenen dat we u helpen met het doorverwijzen naar hulp op maat. Of we helpen u bij het maken van regelingen met schuldeisers.

Tips om zelf aan de slag te gaan

Wilt u meer weten over hulp bij schulden en wat daarbij komt kijken? Op de volgende websites vindt u veel informatie:

Voor alle algemene informatie en praktische tips bij schulden en andere financiële problemen:
https://www.nibud.nl/consumenten/themas/hulp-bij-schulden/

Voor alle informatie over schuldhulpverlening:
http://www.schuldinfo.nl

In enkele stappen zelf je schulden regelen:
https://www.zelfjeschuldenregelen.nl

Op welke tegemoetkomingen heeft u recht?
https://berekenuwrecht.nibud.nl

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op, onze schuldhulpverleners geven graag antwoord op uw vraag. Bel op werkdagen tussen 9:00 en 16:30 uur naar 14 0418 en geef aan dat u een vraag hebt over schuldhulpverlening. U kunt ook een mail sturen naar shv@maasdriel.nl

Kom uit je schuld

Op maandag 27 mei is het startsein voor de landelijke campagne 'Kom uit je schuld' gegeven. Deze campagne moedigt mensen met geldzorgen aan om erover te praten, zodat ze op tijd hulp kunnen krijgen. Mensen met schulden vragen vaak geen hulp of doen dit erg laat, vanwege schaamte of trots. Hierdoor stapelen de problemen zich op. De komende tijd worden verschillende helden uitgelicht met een persoonlijk verhaal. 

Heb je geldproblemen? Je bent niet de enige. Besef dat 1 op de 10 Nederlanders flinke geldzorgen heeft. Besef ook: er zijn altijd mensen die je willen helpen. En kunnen helpen.

Wacht niet te lang

Mensen wachten te lang voordat ze hulp zoeken. Veel te lang zelfs. Gemiddeld wacht een Nederlander met schulden 5 jaar voordat hij aan de bel trekt. Boetes, aanmaningen en incassokosten kunnen zorgen dat het bedrag in die 5 jaar 10 keer zo hoog wordt. Eeuwig zonde!

Meer informatie over de campagne? Ga naar www.komuitjeschuld.nl. Bent u of kent u iemand met schulden? Als inwoner van Maasdriel/Zaltbommel kunt u hiervoor bij onze afdeling Schuldhulpverlening terecht. Bel voor meer informatie naar 0418 63 88 88.