Lees pagina voor

Schuldhulpverlening

Hebt u vragen over schulden, problemen door loon- of bankbeslag of andere geldzorgen? Neem dan contact op met de gemeente voor een vrijblijvend gesprek. Samen met u kijken we naar uw situatie en wat u het beste kunt doen.

In onze folder Schuldhulpverlening - Hulp bij schulden of geldproblemen (PDF, 1.2 MB) vindt u meer informatie over onze werkwijze. 

Vroeg Eropaf:

De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel hebben concrete samenwerkingsafspraken met onder andere verhuurders, zorgverzekeraars, energiemaatschappijen en Vitens. Wanneer er betalingsachterstanden zijn bij één van deze partijen zal een consulent van de gemeente de inwoner actief benaderen om deze te helpen om de financiën weer op orde te krijgen. Het doel van Vroeg Eropaf is het voorkomen van problematische betalingsachterstanden en het tijdig toeleiden naar hulpverlening.

Hebt u een brief gekregen voor woningontruiming of afsluiting van energie of water?

Neem zo snel mogelijk contact op. Geef bij de receptie duidelijk aan dat er sprake is van een crisissituatie. Dan gaan we zo spoedig mogelijk aan de slag om u te helpen om een oplossing te vinden.

Wat kunnen onze schuldhulpverleners voor u doen?

Wanneer u contact opneemt, maakt de schuldhulpverlener met u een afspraak voor een gesprek. Samen bespreekt u  de situatie en stelt u een plan op om uw geldzaken op orde te krijgen. Dit kan betekenen dat u adviezen krijgt hoe u uw inkomen kunt versterken om uw budget weer sluitend te krijgen. Of we helpen u bij het maken van regelingen met schuldeisers. Soms verwijzen we ook door naar andere ondersteuners.

Tips om zelf aan de slag te gaan

Wilt u meer weten over hulp bij schulden en wat daarbij komt kijken? Op de volgende websites vindt u veel informatie:

Voor alle algemene informatie en praktische tips bij schulden en andere financiële problemen:
www.nibud.nl/consumenten/themas/hulp-bij-schulden/ (Deze link gaat naar een externe website)

Voor alle informatie over schuldhulpverlening:
www.schuldinfo.nl (Deze link gaat naar een externe website)

Op welke tegemoetkomingen heeft u recht?
www.berekenuwrecht.nibud.nl (Deze link gaat naar een externe website)

Wilt u begrijpelijke uitleg over de toeslagen van de Belastingdienst, het aanvragen ervan en een rekenhulp? Ga dan naar de website van uitleg toeslagen (Deze link gaat naar een externe website)

Tot slot een website vanuit de rechtspraak die u kan helpen om schulden aan te pakken. Het kan u helpen om een plan op te stellen en hulptroepen in te schakelen. Zie: www.rechtwijzer.nl/schulden. (Deze link gaat naar een externe website)

Hebt u achterstanden met betalen? De gemeente neemt contact met u op

Snel hulp krijgen als u achterstand oploopt met het betalen van uw rekeningen voorkomt problemen zoals schulden. De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel werken samen met onder andere verhuurders, zorgverzekeraars, energiemaatschappijen en Vitens. Met deze partijen hebben wij duidelijke afspraken gemaakt. Wanneer u bij één van deze partijen een of meer rekeningen niet hebt betaald, krijgen wij een melding. De consulenten Vroeg Eropaf nemen dan contact met u op. Zij willen u graag helpen en ondersteunen om uw geldzaken weer op orde te krijgen. Deze hulp is gratis.

Kwaliteitskeurmerk

Wij zijn aangesloten bij de brancheorganisatie voor schuldhulpverlening: de NVVK. Voor onze schuldhulpverlening, budgetcoaching en -beheer hebben wij het kwaliteitskeurmerk. Dit betekent dat wij werken volgens de gedragscodes van de NVVK. De NVVK wil financiële problemen bij mensen zoveel mogelijk voorkomen. Samen helpen wij onze inwoners met schulden op een zo goed mogelijk manier.

Hebt u vragen?

Lees de veelgestelde vragen of neem contact met ons op, onze schuldhulpverleners geven graag antwoord op uw vraag. Bel op werkdagen tussen 9:00 en 16:30 uur naar 0418-63 88 88 en geef aan dat u een vraag hebt over financiële problemen, schulden of schuldhulpverlening. U kunt ook een mail sturen naar shv@maasdriel.nl