Project

Samen werken we aan een veilig, bereikbaar én leefbaar Maasdriel. Dat heeft de gemeenteraad besloten met de keuze voor de aanleg van een nieuwe route ten zuiden van de Laarstraat en de Paterstraat: de Zuidelijke Ontsluitingsroute (ZOR). Het is een grote wens van de raad, inwoners, ondernemers en het college dat de route er komt, omdat deze een aantal belangrijke wegen in Velddriel ontlast: de Wordenseweg, de Provincialeweg en de Laarstraat. Daarnaast draagt de route bij aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van Kerkdriel-Zuid.

Erftoegangsweg

De ZOR wordt een erftoegangsweg met een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur. Deze weg is geschikt voor de hoeveelheid verkeer en neemt minder ruimte in beslag dan een ontsluitingsroute waar een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur geldt.

Groei vraagt om oplossing voor de toekomst

Het ziet ernaar uit dat het verkeer de komende jaren toeneemt. We verwachten bijvoorbeeld dat er steeds meer toeristen en recreanten naar onze gemeente en in het bijzonder naar De Zandmeren komen. Bovendien bouwen we meer woningen en groeit het aantal bedrijven in Maasdriel. Met de ZOR zorgen we ervoor dat het verkeer veilig en goed kan doorstromen. Ook in de toekomst.

Kaart met de indicatieve route van de ZOR

Op de kaart staat de indicatieve route van de ZOR. Er komt een rotonde ter hoogte van de Provincialeweg en Sassertweg en doorkruist de volgende wegen: Hamstraat, Kooiheuvelweg, Oostenbroekweg, Wertsteeg, Bussenerweg, Kievitsham. Eindigt bij De Zandmeren

Wilt u verder inzoomen op de gedetailleerde kaart? Bekijk de kaart als pdf (PDF, 1.5 MB).