Gehandicaptenparkeerplaats

Op een algemene gehandicaptenparkeerplaats mag iedere houder van een Europese gehandicaptenparkeerkaart parkeren. Op een individuele gehandicaptenparkeerplaats mag alleen de auto met het kenteken dat op het onderbord staat parkeren.

Individuele gehandicaptenparkeerplaats

De individuele gehandicaptenparkeerplaats is een vaste parkeerplek gekoppeld aan uw kenteken. De parkeerplaats wordt zo dicht mogelijk bij de eigen woning aangelegd.

Voorwaarden individuele gehandicaptenparkeerplaats

U kunt een individuele gehandicaptenparkeerplaats aanvragen onder de volgende voorwaarden:

  • U bent inwoner van de gemeente Maasdriel;
  • U bent in het bezit van een geldige gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders;
  • U beschikt niet over een eigen parkeerplaats, zoals een inrit op eigen terrein; 
  • U bent niet in staat om de afstand tussen de parkeerplaats die u gewoonlijk gebruikt en uw woning te voet te overbruggen.

Regelen

U kunt een individuele gehandicaptenparkeerplaats op twee manieren aanvragen:

  • Schriftelijk. U vult hiervoor het aanvraagformulier (PDF, 9.8 kB) in. Samen met een kopie van het rijbewijs, tenaamstelling kentekenbewijs van uw auto en kopie gehandicaptenparkeerkaart stuurt u dit naar het postadres van de gemeente
  • In het gemeentehuis. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Prijs

Er zijn kosten verbonden aan het aanvragen en aanleggen van een gehandicaptenparkeerplaats . Deze bedragen € 361,00 (leges en aanlegkosten). Voor de verplaatsing van een gehandicaptenparkeerplaats zijn de kosten € 270,00 (leges en verplaatskosten).

Mocht na behandeling van uw aanvraag blijken dat u niet in aanmerking komt voor een gehandicaptenparkeerplaats dan heeft u recht op een teruggave van de leges ter hoogte van € 203,00.

Wijziging kenteken

Als u een andere auto koopt, moet het kenteken op het onderbord worden aangepast. Het nieuwe kenteken geeft u door aan de gemeente. Het wijzigen van het kenteken kost € 51,25.