Lees pagina voor

30 en 60 kilometer zones

Om de verkeersveiligheid in de dorpskernen te verbeteren brengen we de maximumsnelheid op bijna alle wegen binnen de kernen terug naar 30 kilometer per uur. Op bijna alle wegen buiten de bebouwde kom verlagen we de snelheid naar 60 kilometer per uur. Dit staat in het Gemeentelijk Vervoer- en Verkeerplan dat de gemeenteraad van Maasdriel vaststelde in 2019.

30km zones binnen de bebouwde kom

In het Gemeentelijk Vervoer- en Verkeerplan staat onder andere dat we de maximumsnelheid op bijna alle wegen binnen de kernen gaan terugbrengen naar 30 kilometer per uur. Het is een meerjarenplan om dit voor alle kernen te realiseren. In de kernen Alem, Heerewaarden, Hurwenen, Rossum en Ammerzoden verlaagden we de snelheid al. We beginnen nu met de voorbereidingen voor deze aanpassingen in de kernen van Hedel en Well.

Bekijk hieronder wanneer de werkzaamheden voor de kernen gepland staan:

De andere kernen (Kerkdriel, Velddriel, Hoenzadriel en Wellseind) volgen later. Daarvan is de precieze planning nu nog niet bekend.

60km zones buiten de bebouwde kom

Op veel wegen buiten de bebouwde kom gaat de snelheid omlaag naar 60 kilometer per uur. Dat hebben we in Heerewaarden, Rossum, Hurwenen, Hedel en gedeeltelijk rondom Ammerzoden al aangepast. Nu is het buitengebied ten noorden van Velddriel aan de beurt.

Snelheidsdisplays

Om de maximumsnelheid onder de aandacht te brengen hebben we twee snelheidsdisplays. Deze wisselen om de drie weken van locatie en komt u op verschillende plekken in Maasdriel tegen.