Lees pagina voor

30 en 60 kilometer zones

Om de verkeersveiligheid in de dorpskernen te verbeteren brengen we de maximumsnelheid op bijna alle wegen binnen de kernen terug naar 30 kilometer per uur. Op bijna alle wegen buiten de bebouwde kom verlagen we de snelheid naar 60 kilometer per uur. Dit staat in het Gemeentelijk Vervoer- en Verkeerplan dat de gemeenteraad van Maasdriel vaststelde in 2019.

30km zones binnen de bebouwde kom

In het Gemeentelijk Vervoer- en Verkeerplan staat onder andere dat we de maximumsnelheid op bijna alle wegen binnen de kernen gaan terugbrengen naar 30 kilometer per uur. Het is een meerjarenplan om dit voor alle kernen te realiseren. In de kernen Alem, Heerewaarden en Hurwenen verlaagden we de snelheid al. We beginnen nu met de voorbereidingen voor deze aanpassingen in de kern van Ammerzoden en Rossum. 

Bekijk hieronder wanneer de werkzaamheden voor de kernen gepland staan:

60km zones buiten de bebouwde kom

Op veel wegen buiten de bebouwde kom gaat de snelheid omlaag naar 60 kilometer per uur. Dat hebben we in Heerewaarden en ten noorden van de Achterdijk in Hedel al aangepast. Nu is het buitengebied van Rossum en Hurwenen aan de beurt.
Kijk voor meer informatie over de aanpak van 60km zones buiten de bebouwde kom op de projectpagina   ‘Op weg naar 60 km per uur in het buitengebied’ (Deze link gaat naar een externe website).

Snelheidsdisplays

Om de maximumsnelheid onder de aandacht te brengen hebben we twee snelheidsdisplays. Deze wisselen om de drie weken van locatie en komt u op verschillende plekken in Maasdriel tegen.