Oproep aan Bommelerwaardse kunstenaars

Geplaatst op dinsdag 6 december 2022

In het Wellse Veld plaatsen we, na oplevering van de nieuwe woningen, een kunstwerk in de openbare ruimte. Hoe dit nieuwe kunstwerk eruit gaat zien, is nog onbekend. Wij nodigen daarom amateur- en professionele kunstenaars uit de Bommelerwaard uit om voor 31 januari 2023 een idee of ontwerp voor een kunstwerk in te sturen. Dit kan naar s.bouman@maasdriel.nl.

Waar moet het kunstwerk aan voldoen?

  • Het thema is ‘korfbal’. Het kunstwerk komt in de woonwijk te staan waar vroeger korfbalvelden lagen.
  • Het is een beeldend kunstwerk dat voor altijd blijft staan.
  • Het formaat is maximaal 4 meter hoog en 2 meter breed.
  • Het materiaal van het kunstwerk is waterbestendig (komt in de wadi te staan) en bestand tegen vandalisme.

Op 10 juni 2021 heeft de gemeenteraad van Maasdriel besloten om extra aandacht te geven aan een speelterrein en een kunstwerk in het Wellse Veld. Wij stellen een bedrag van maximaal € 8.000, -  beschikbaar voor het kunstwerk.

En dan?

Wij bepalen eerst of de ingezonden ontwerpen voldoen aan de voorwaarden. Daarna nodigen we de nieuwe inwoners van het Wellse Veld uit om de ontwerpen te beoordelen. Zij kiezen uiteindelijk het ontwerp dat het beste past in het Wellse Veld.

Hebt u vragen?

Neem dan contact op met Sevanne Bouman, beleidsmedewerker Welzijn en Cultuur, s.bouman@maasdriel.nl.

Meer nieuws