College 2022 – 2026: wethouder Peter de Vries

Geplaatst op dinsdag 12 juli 2022

De nieuwe bestuursperiode is gestart. De komende weken stellen we de collegeleden aan u voor. Deze week stelt wethouder Peter de Vries zich aan u voor:

Ik ben Peter de Vries en ook in deze bestuursperiode mag ik het CDA vertegenwoordigen als wethouder. Ik ga aan de slag met de portefeuille economische zaken, recreatie & toerisme, natuur & landschap en rivieren & water buitendijks. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor een aantal grote projecten, zoals het masterplan Maas, de verplaatsing van de zandbedrijven, de Zuidelijke Ontsluitingsroute (ZOR) en de gebiedsontwikkeling Alem. Een nieuwe uitdaging waar ik veel zin in heb!

Als geboren en getogen Maasdrielenaar ben ik enorm trots op het unieke gebied waarin we wonen, werken en recreëren. Het gebied heeft álles; van de twee rivieren, de natuur, de fiets- en wandelpaden, het zwemwater en de stranden tot de vele horeca, een gevarieerd winkelaanbod en de grote steden binnen handbereik. Ook is er volop werkgelegenheid en bedrijvigheid.

Toch is er ook nog ruimte voor ontwikkeling. We gaan deze periode de uitvoering van het masterplan Maas en de transitie op het gebied van recreatie en toerisme en alles wat daarmee samenhangt versnellen. Dat geeft een kwaliteitsimpuls aan Maasdriel, van Heerewaarden tot aan Wellseind, waar iedereen van profiteert.

Kortom, er liggen mooie kansen, maar zeker ook wat meer ingewikkelde uitdagingen voor ons. Ik kijk ernaar uit om die samen met het college, de gemeenteraad, de ambtelijke organisatie, de inwoners én de ondernemers aan te gaan!

Meer nieuws