Meer openbare oplaadpunten voor elektrische auto's

Geplaatst op maandag 7 maart 2022

Er komen steeds meer elektrische auto’s. Om het opladen van auto’s makkelijker te maken gaan we meer openbare oplaadpunten plaatsen. Wij willen de oplaadpunten op logische plekken plaatsen en ze goed verdelen over de gemeente. Daarom hebben wij een kaart gemaakt met mogelijke locaties.

Deze kaart hebben we met grote zorgvuldigheid gemaakt. Toch kan het zijn dat wij iets over het hoofd hebben gezien. Kijkt u daarom met ons mee? U kent uw buurt immers het best.

Reacties op de kaart

De kaart is tot en met 25 maart beschikbaar voor reacties. Na deze datum bekijken wij alle reacties en maken de definitieve kaart. 

Bekijk de kaart voor toekomstige oplaadpunten

Het is ook mogelijk om op papier de kaart te bekijken en uw reactie te geven. De kaarten en reactieformulieren liggen op het gemeentehuis. U kunt zonder afspraak langskomen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Over de laadpunten

De oplaadpunten zullen allemaal openbaar zijn. Dus bedoeld voor iedereen. De locatie van het oplaadpunt moet dus voor meerdere mensen uit de buurt goed bereikbaar zijn. 
De gemeente zal eigenaar zijn van de (toekomstige) laadpalen. Het gebruik van de oplaadpunten zal tegen betaling zijn.

Plaatsing van laadpunten

We kunnen niet alle oplaadpunten in één keer plaatsen. Dit doen we stap voor stap. Heeft u nu al behoefte aan een oplaadpunt in uw buurt? Dan kunt u mogelijk een oplaadpunt aanvragen. Lees meer over het aanvragen van een oplaadpunt.

Ieder jaar zullen wij zelf enkele locaties aanwijzen waar palen kunnen worden geplaatst. Dit doen we vooruitlopend op een aanvraag. Voor 2022 stellen wij de volgende locaties voor:

  1. Hedel, Gelre’s End
  2. Heerewaarden, MFC De Steen
  3. Well, Dorpshuis Ons Huis
  4. Hurwenen, Wielewaalpad

Meer nieuws