Lever anoniem uw steekwapen in bij de politie

Geplaatst op donderdag 7 oktober 2021

Maasdriel doet mee aan de landelijke inleveractie voor steekwapens tijdens de Week van de Veiligheid van 11 t/m 17 oktober. Wie tijdens deze actie een steekwapen inlevert, doet dat zonder bestraft te worden. Bezit u een steekwapen? Lever het dan volledig anoniem in bij de politie in Zaltbommel, Tiel of Culemborg. Zo werken we samen aan een veilige samenleving.

Gevaar

We zijn in Nederland de laatste tijd regelmatig opgeschrikt door steekincidenten. Vaak waren daar jongeren bij betrokken. Wanneer iemand met een steekwapen op zak van huis gaat, is de stap om naar dat wapen te grijpen nog maar klein. Jongeren, maar ook volwassenen, beseffen niet altijd hoeveel gevaar zij voor zichzelf en voor hun omgeving opleveren door het dragen en gebruiken van een wapen. De inleveractie is erop gericht om mensen bewust te maken van de risico’s én incidenten te voorkomen.

Meer nieuws