Terugblik op zomers hoogwater

Geplaatst op maandag 2 augustus 2021

Hoogwater in de winterperiode zijn we in de Bommelerwaard wel gewend. Dat geldt niet voor het hoogwater in de zomer. Zo’n twee weken geleden stonden verschillende delen van Maasdriel onder water. In vergelijking met de situatie in Limburg en de landen om ons heen, viel het in de Bommelerwaard zeer mee. Er waren wel zorgen. Zeker bij de mensen die de overstromingen in ’95 hebben meegemaakt. Gelukkig kwam het nu niet zo ver. 

Ervaringen

Toch zijn verschillende Maasdrielenaren geraakt door het hoogwater. Zo stonden recreatiegebieden en campings onder water, waren horecaondernemers genoodzaakt tijdelijk de deuren te sluiten en zagen agrariërs hun oogsten mislukken. Locoburgemeester Peter de Vries maakte vorige week namens het gemeentebestuur een rondje langs de velden om met inwoners en ondernemers na te praten over hun ervaringen. Daar kunnen we met elkaar van leren. We moeten ons er immers op voorbereiden dat deze situatie vaker kan ontstaan de komende jaren. 

​ 

Tips

We hielden u via de gemeentelijke website, Facebook en Twitter op de hoogte van de lokale situatie rondom het hoogwater. Wanneer dat nodig was, vond er rechtstreeks contact plaats met inwoners of ondernemers. Heeft u tips voor een volgende keer? Laat het ons weten. Stuur een mail naar communicatie@maasdriel.nl

Beelden

We hebben tijdens het recente hoogwater prachtige beelden van Maasdriel voorbij zien komen. Heeft u een mooie foto gemaakt, die u met ons wilt delen? Mail de foto (in een zo hoog mogelijke resolutie) naar communicatie@maasdriel.nl. Een selectie van de ontvangen beelden delen wij graag via onze kanalen, uiteraard met naamsvermelding van de fotograaf.

Meer nieuws