Blauwalg aangetroffen bij strandbad Well

Geplaatst op woensdag 2 september 2020

De Provincie Gelderland stelt een waarschuwing in vanwege blauwalgen bij recreatieplas strandbad Well. Uit een visuele inspectie is gebleken dat er drijflagen van blauwalgen in de zwemzone zijn ontstaan. Hierdoor bestaat er een verhoogd risico op gezondheidsklachten.
Onder invloed van wind kan er ophoping van de blauwalgen plaatsvinden in een gedeelte van het zwemwater. Dan ontstaat een groene of groenblauwe olieachtige laag die op het water drijft. Er wordt voor gewaarschuwd om niet door deze drijflaag heen te zwemmen en er geen kinderen of honden in te laten spelen.

Klachten over het zwemwater?

Heeft u een klacht of vraag over het zwemwater? Dan kunt u op werkdagen van 8:30 tot 16:30 uur bellen met het Provincieloket via 026 359 99 99. Mailen kan ook: provincieloket@gelderland.nl

Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit leest u op zwemwater.nl

Meer nieuws