Gemeente Maasdriel zet belangrijke stap in ontwikkeling Paddenstoelenbuurt

Geplaatst op donderdag 9 juli 2020

De gemeente Maasdriel heeft overeenstemming bereikt met Van Den Bosch Vastgoed over de aankoop van gronden die nodig zijn voor de realisatie van het woningbouwplan Paddenstoelenbuurt in Kerkdriel en het recht om op een deel van gronden woningen te realiseren. Deze belangrijke stap in de ontwikkeling van de Paddenstoelenbuurt werd woensdag 1 juli bekrachtigd met het ondertekenen van de aankoopovereenkomst door wethouder De Vries en grondeigenaar Van den Bosch Vastgoed.

Aan de slag

Eind 2019 heeft de gemeenteraad ingestemd met het masterplan Paddenstoelenbuurt en de bijbehorende grondexploitatie. De gemeente Maasdriel beschikte nog niet over alle noodzakelijke gronden, waaronder het perceel N212, voor de realisatie van het woningbouwplan. Wethouder De Vries is verheugd met de gezette stap: “De wens bestond al jaren om de woningbouw in Kerkdriel-Noord af te ronden. Na het akkoord van de gemeenteraad op het masterplan Paddenstoelenbuurt konden we daar ook voortvarend mee aan de slag. Maar zonder de aankoop van de betreffende grond was het niet mogelijk om op korte termijn de eerste fase van het woningbouwplan Paddenstoelenbuurt te ontwikkelen. Ik ben dan ook blij dat we er met elkaar zijn uitgekomen en dat we aan de slag kunnen.”

Aankoop grond

De gemeente koopt de grond van Van den Bosch Vastgoed. Als tegenprestatie geeft de gemeente de bouwcombinatie Van den Bosch Vastgoed en Ven Bouw en Ontwikkeling BV (Koninklijke VolkerWessels) het recht om op een deel van de grond te gaan bouwen. De gemeente verkoopt daarvoor de bouwrijp gemaakte grond voor 38 woningen in de eerste fase aan de bouwcombinatie. Het totale plan omvat 177 woningen.

Vervolg

De volgende stap is het opstellen en vaststellen van het bestemmingsplan. De gemeente streeft ernaar in het najaar van 2020 het ontwerpbestemmingsplan ter inzage te leggen. Omwonenden en andere belanghebbenden kunnen daar op reageren. Naar verwachting starten de bouwwerkzaamheden eind 2021.

Meer nieuws