Tijdelijk zwemverbod ‘De Soepkom’ Hedel

Geplaatst op dinsdag 16 juli 2019

Helaas hebben recente metingen naar de waterkwaliteit uitgewezen dat er een te hoge waarde aan blauwalg bacterie in het water zit. Wij adviseren om niet te zwemmen in de zwemplas.

Recreatiegebied Gelre’s End is volop in ontwikkeling. In 2018 is er gestart met een onderzoek naar de waterkwaliteit om inzicht te krijgen of ‘De Soepkom’ weer potentie heeft om aangewezen te worden als officiële zwemplas, net als de Zandmeren en strandbad Well.
De resultaten uit het eerste deel van het onderzoek waren positief.

Recent zijn we gestart met het tweede deel van het onderzoek. Helaas hebben deze metingen naar de waterkwaliteit uitgewezen dat de norm voor blauwalgen overschreden is. Op het strand is een waarschuwingsbord geplaatst.

We houden het water goed in de gaten. Niet alleen voor de veiligheid, maar ook om te bepalen wat de toekomst zal zijn voor de zwemplas.

Meer nieuws