Peutertoeslag centraal uitgevoerd voor de hele Bommelerwaard

Geplaatst op dinsdag 19 maart 2019

Voor iedere peuter in de Bommelerwaard is er goede en betaalbare opvang. Dat is het uitgangspunt van de colleges van B&W van de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel. Naast dat er in deze gemeenten voldoende aanbod van peuteropvang is, zijn ook de financiële aspecten goed geregeld.

Centrale uitvoering
Vanaf 1 april 2019 wordt de peutertoeslag voor álle inwoners van de Bommelerwaard uitgevoerd door de gemeente Maasdriel. De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel hebben besloten de uitvoering van de peutertoeslag centraal te organiseren. Dit is efficiënt en de kwaliteit van de uitvoering wordt hierdoor verbeterd.

Verandering
Voor inwoners van de gemeente Zaltbommel betekent dit dat hun contactpersoon gaat veranderen. De hoogte en de voorwaarden voor de peutertoeslag veranderen niet. Alle inwoners met peutertoeslag uit de gemeente Zaltbommel ontvangen nog een informatiebrief van hun gemeente. Voor inwoners uit de gemeente Maasdriel verandert er niets.

Hoe werkt peutertoeslag?
Als uw kind naar de peuteropvang gaat, komt u in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten. Dit kan via de kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst of de peutertoeslag via de gemeente. Komt u niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag dan kunt u peutertoeslag aanvragen bij de gemeente. Hiermee kunt u  een deel van de kosten terug krijgen. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen.

Meer nieuws