Openbare laadpunten elektrische auto’s

Geplaatst op maandag 22 oktober 2018

Het aantal elektrische auto’s groeit en daarmee groeit ook de vraag naar oplaadpunten. Beschikt u niet over eigen terrein waar u uw auto parkeert én is er binnen 250 meter van uw woning nog geen openbaar laadpunt? Dan kunt u er één aanvragen via www.openbaarladen.nl. Op deze website kunt u ook zien waar er al oplaadpunten zijn of aanvragen in behandeling zijn. In sommige gevallen kunt u ook een openbaar laadpunt aanvragen in de omgeving waar u werkt.

Hoe gaat het in zijn werk?
Allego plaatst de openbare laadpalen. Uw aanvraag voor een oplaadpaal in de openbare ruimte gaat via de website van Allego.
Allego neemt uw aanvraag in behandeling, overlegt met de gemeente over de beste locatie om de paal te plaatsen en de gemeente neemt een verkeersbesluit. U wordt op de hoogte gehouden van het verloop van het aanvraagtraject en de datum van plaatsing. Dit duurt op dit moment minimaal 12 weken. Wij werken er aan om deze periode vanaf 2019 te verkorten tot 6 tot 10 weken.

Wat kost het?
Voor u zijn er geen kosten verbonden aan het aanvragen van een openbare laadpaal. Als u de oplaadpaal gebruikt betaalt u natuurlijk wel de stroom die u gebruikt. U rekent de stroom af met een oplaadpas. U kunt hiervoor alle gangbare oplaadpassen gebruiken. Maasdriel heeft meegedaan aan de openbare aanbesteding van laadpalen in de provincies Gelderland en Overijssel, daardoor kan er tegen een scherp tarief stroom worden geleverd. De prijs voor het openbaar laden voor de komende 3 jaar is 15 cent per kWh en daarmee de laagste prijs van Nederland. Per gereden kilometer komt dit neer op ongeveer 1/3 van de kosten van fossiele brandstoffen.

Meer informatie
Voor informatie over het aanvragen van een openbare laadpaal adviseren wij u als eerste om op www.openbaarladen.nl te kijken. Heeft u daarna nog vragen? Neem dan contact op met Astrid Zweerus van het team Beleid & Regie via ons algemene telefoonnummer 14 0418 of via info@maasdriel.nl.

Meer nieuws