Burgemeester Maasdriel sluit woning na drugsvondst in Velddriel

Geplaatst op dinsdag 29 mei 2018

Woning is voor 3 maanden gesloten.

Burgemeester van Kooten heeft op dinsdag 29 mei een woning aan de Voorstraat in Velddriel gesloten vanwege de vondst van grote hoeveelheden drugs. De woning is voor 3 maanden gesloten.

Halverwege januari 2018 trof de politie na een brand in de woning in totaal ruim 300 hennepplanten aan. Gezien de ernst van voorgenoemde feiten heeft burgemeester Van Kooten, conform de Beleidsregel Bestuurlijke handhaving artikel 13b Opiumwet, gebruik gemaakt van zijn bevoegdheid om dergelijke panden te sluiten. Voordat de burgemeester een drugspand kan sluiten moet een juridische procedure worden doorlopen, vandaar dat er enige tijd tussen de datum van constatering en daadwerkelijke sluiting zit. Op de woning zijn door medewerkers van de gemeente zegels aangebracht om te voorkomen dat het pand betreden wordt.

Met de sluiting voor de duur van drie maanden wil burgemeester van Kooten een signaal afgeven dat deze woning niet (langer) als verkoop-, aflever- of opslagadres voor drugs kan worden gebruikt en wil de burgemeester verder de verstoring van het woon- en leefklimaat van de gemeente Maasdriel voorkomen.

Meer nieuws