Een kleurrijk tintje voor de Nationale Sportweek in Maasdriel

Geplaatst op donderdag 8 september 2016

De buurtsportcoaches van de gemeente Maasdriel organiseren deze activiteiten tijdens de Nationale Sportweek van 17 tot en met 25 september. Doe je mee?

De buurtsportcoaches organiseren drie activiteiten op verschillende plaatsen:

Woensdag 21 september – The Color Run – Zandmeren Kerkdriel

Je rent rondom de Zandmeren terwijl je onderweg door vrijwilligers ondergegooid wordt met kleurenpoeder. Een kleurrijk, sportief en feestelijk evenement voor alle basisschoolkinderen.
Kosten: 3 euro.
15.00 – 16.00 uur: groep 1 t/m 4
16.00 – 17.00 uur: groep 5 t/m 8
Via Sjorssportief.nl/inschrijven kun je je aanmelden voor deze activiteit.

• Donderdag 22 september – Golfclinic – De Dorpswaard, Piekenwaardweg 3, Kerkdriel
Voor jeugd van 10 tot en met 14 jaar. De clinic start om 16.00 uur.
Door te mailen naar jlenoir@welzijnbommelerwaard.nl kun je je aanmelden.

• Vrijdag 23 september – Handboogschieten – Heerlijkheid, Hoge Weiden 16, Ammerzoden
Voor jeugd van 8 tot en met 16 jaar. Deze activiteit duurt van 18.30 – 20.30 uur.
Door te mailen naar wvangurp@welzijnbommelerwaard.nl kun je je aanmelden. 

“Ik kan wel zeggen dat de gemeente Maasdriel sportief is. We hebben een bruisend verenigingsleven, veel sportaanbieders, veel sport- en speelvelden en de buurtsportcoaches. Sporten is gezond en bovendien leuk. Ook dit jaar is het weer gelukt een spetterend programma samen te stellen voor de sportweek. Ik kijk er erg naar uit om veel kinderen te zien bij de start van de sportweek tijdens de Color Run,” zegt wethouder Anita Sørensen.

Sporten is belangrijk

Sport vinden we belangrijk in Maasdriel. Niet alleen om gezond bezig te zijn, maar ook om overgewicht tegen te gaan. Scholen en verenigingen stimuleren we om aan sport- en gezondheidseisen te voldoen. Als ze daaraan voldoen, ontvangen ze het felbegeerde gezondheid-vignet. Verder investeren we in Sjors Sportief en Sjors Creatief waarmee de jeugd de gelegenheid krijgt kennis te maken met nieuwe sporten. En als dat sporten kampioenen oplevert, worden ze in het zonnetje gezet. Ook investeren we in het onderhoud en de aanleg van de sportvelden. Zo komen er vier extra kunstgrasvelden bij in de gemeente.

Meer nieuws