Lees pagina voor

Hulp aanbieden

Let op!Виберіть текст, натисніть 'vertalen' та виберіть потрібну мову

Ik wil als particulier onderdak bieden aan Oekraïense vluchtelingen, waar moet ik zijn?

Op de website van VluchtelingenWerk Nederland (Deze link gaat naar een externe website) vindt u de belangrijkste informatie voor mensen die Oekraïense vluchtelingen opvangen of overwegen dat doen. VluchtelingenWerk Nederland verwijst naar Takecarebnb in het geval u een logeerplek aan wilt bieden. Takecarebnb is de organisatie die bemiddelt tussen vluchtelingen en gastgezinnen. Ze houden daarbij rekening met de achtergrond, gezinssamenstelling, beschikbare ruimte en wensen van zowel het gastgezin als de vluchtelingen.

Ik wil graag helpen bij de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Maasdriel, waar kan ik mij melden?

U kunt zich als vrijwilliger aanmelden bij Welzijn Bommelerwaard via info@welzijnbommelerwaard.nl. Welzijn Bommelerwaard noteert uw gegevens en benadert u op het moment dat uw hulp ingezet kan worden.

Ik wil graag spullen doneren voor Oekraïense vluchtelingen, waar kan ik terecht?

Op het speciale platform RefugeeHelp (Deze link gaat naar een externe website) vindt u een overzicht van inzamelpunten in Nederland waar u spullen kunt doneren. 
​Het is niet de bedoeling dat u rechtstreeks spullen bij de noodopvanglocatie op Resort aan de Maas of het informatiecentrum in De Kreek afgeeft.

Welzijn Bommelerwaard plaatst regelmatig oproepen voor specifieke spullen of hulp op de eigen communicatiekanalen. Volg Welzijn Bommelerwaard op Facebook (Deze link gaat naar een externe website) om op de hoogte te blijven.

Ik wil geld doneren. Waar kan ik dat doen?

Geld doneren kan bijvoorbeeld via Giro555 aan de actie van de Nederlandse Samenwerkende Hulporganisaties voor Oekraïne. Zij bieden hulp aan slachtoffers van de oorlog. Met het geld zorgen zij in Oekraïne en omringende landen bijvoorbeeld voor onderdak, medische zorg, eten en schoon drinkwater. En ze zorgen dat die hulp snel bij de mensen komt die dat het meest nodig hebben.