Lees pagina voor

Vroeg Eropaf

Hebt u een achterstand met het betalen van uw rekeningen? Medewerkers van Vroeg Eropaf helpen u graag om uw geldzaken weer op orde te krijgen. Zij geven u informatie en advies. Als het nodig is, dan nemen de medewerkers van Vroeg Eropaf zélf contact op met inwoners die moeite hebben om hun rekeningen te betalen. Snel hulp krijgen als u achterstand oploopt met het betalen van uw rekeningen voorkomt problemen zoals schulden.

Hoe kom ik in contact met de medewerkers van Vroeg Eropaf?

Hebt u een vraag, wilt u financiële hulp of informatie? Neem dan contact op met de medewerker van Vroeg Eropaf. Bel op werkdagen tussen 9:00 en 16:30 uur naar 0418 63 88 88 en geef aan dat u een vraag hebt voor een medewerker van Vroeg Eropaf. U kunt ook een mail sturen naar vroegeropaf@maasdriel.nl.

Afspraken met bedrijven

Gemeente Maasdriel heeft met meerdere bedrijven duidelijke afspraken gemaakt over het melden van betalingsachterstanden. Wanneer u bij één van deze partijen een of meer rekeningen niet hebt betaald, dan krijgt de gemeente van hen een melding. De medewerker van Vroeg Eropaf neemt dan, als dat nodig is, contact met u op.

Welke bedrijven zijn wettelijk verplicht achterstanden te melden bij team Vroeg Eropaf?

Er zijn meerdere bedrijven in gemeente Maasdriel die een betalingsachterstand melden, zoals:

Hoe werkt Vroeg Eropaf?

  1. U ontvangt een brief van uw energiebedrijf, Vitens, uw woningbouwvereniging of uw zorgverzekeraar. Hierin staat dat u een of meer rekeningen niet hebt betaald.
  2. Hebt u een of meer rekeningen niet betaald? Dan krijgt Team Vroeg Eropaf hiervan een melding van de achterstand en de contactgegevens.
  3. Een medewerker van Vroeg Eropaf neemt contact met u op. Dit kan via een brief, een kaart of een mail zijn. Ook kan het zijn dat ze bij u langskomen of u opbellen. De medewerker bespreekt samen met u welke mogelijkheden er zijn om uw achterstand te betalen en/of uw schulden weg te werken.

Bent u niet thuis als iemand langskomt?

Dan laat de medewerker van Vroeg Eropaf een ansichtkaart met meer informatie bij u achter. U kunt daarna, als u dat wilt, een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek.

Is deelname verplicht?

Deelname is niet verplicht. Als u geen gebruik wilt maken van deze hulp dan geeft u dat aan.
Als u niet wilt dat de gemeente een melding krijgt van betalingsachterstanden dan geeft u dat door aan uw energiebedrijf, Vitens, woningbouwvereniging en/of zorgverzekeraar. Zij sturen de gemeente dan geen meldingen meer.

Hoe is mijn privacy geregeld?