Lees pagina voor

Hulp heeft mij zoveel goeds gebracht

‘Kom je er om een bepaalde reden niet uit? Klop dan zeker aan bij een budgetcoach. Het heeft mij enorm geholpen!'

Ik kwam bij de budgetcoach via een medewerkster van Stichting Kompas. Zij hielp mij met de aanvraag van de energietoeslag 2022. Het verbaasde haar enorm hoe ik moest "rondkomen". Ik leefde namelijk van een kleine uitkering die aangevuld werd tot bijstandsniveau via een alimentatie. Maar op een dag stopte deze aanvulling. En daar sta je dan.

Drie jaar lang duurde deze situatie totdat ik in contact kwam met de budgetcoach. Vanaf dat moment is mij zoveel goeds overkomen. Nu na bijna een jaar kan ik het nog steeds niet geloven.

De budgetcoach vertelde me over de Participatiewet en liet me zien welke mogelijkheden er allemaal waren. Ik had bijvoorbeeld recht op de eenmalige uitkering van € 415.- per jaar. Ik kon via de bijzondere bijstand mijn advocaatkosten voor het procederen terugvragen. En ze heeft ervoor gezorgd dat ik een gemeentepolis kreeg bij de collectieve zorgverzekering van de gemeente. Daarnaast heb ik nu een minimum inkomen. En kan ik dankzij haar naar de voedsel- en kledingbank. Ik mocht bij de speelgoedbank zelfs iets uitzoeken voor mijn kleinkinderen. Hoe mooi is dat. Door de hulp van de budgetcoach en gemeente Maasdriel ziet mijn leven er heel anders uit. Dank jullie wel!

Klik hier voor meer informatie over hulp bij geldzaken.