Lees pagina voor

Er is weer rust in het gezin

‘Je hoeft je niet te schamen om aan de bel te trekken. De budgetcoach is er om jou te helpen, niet om jou te veroordelen!’

Wij zijn, via een medewerker van de Wmo, terechtgekomen bij de budgetcoach. Dit vonden we best wel eng, want je geeft iemand die je niet kent inzicht in jouw financiële zaken. Maar we kwamen er al snel achter dat de budgetcoach je gewoon wil helpen. Haar hulp was zeer waardevol.

Wij kwamen in de financiële problemen omdat de inkomsten van mijn partner wegvielen en ons spaargeld op raakte. Daarnaast waren we het overzicht van onze geldzaken kwijt. Dit zorgde voor veel stress in het gezin.

De budgetcoach heeft ons laten zien hoe je op simpele dingen kunt besparen. Bijvoorbeeld door de dagelijkse boodschappen bij een andere winkel te doen en dit te beperken tot twee keer in de week. Maar ook om een kasboek bij te houden. Mijn partner noteert hierin nu de boodschappen en ziet dan gelijk of we binnen het ‘boodschappen’budget blijven. Als dit inderdaad zo is, geeft dat haar veel voldoening. Het is bijna een sport geworden.

Als we ons aan de budgetten houden, weten we wat we kunnen overhouden aan het einde van de maand. Hierdoor is er meer zekerheid. Dit geeft veel rust in het gezin.

Klik hier voor meer informatie over hulp bij geldzaken.