Lees pagina voor

Collectieve Zorgverzekering

Collectieve zorgverzekering

Iedereen heeft recht op goede zorg. Voor mensen met een laag inkomen heeft de gemeente afspraken gemaakt over een voordelige zorgverzekering. Dit is de collectieve zorgverzekering van gemeente Maasdriel en Zaltbommel bij VGZ. Een zorgverzekering waarbij de gemeente aan meebetaalt. Zo blijft de premie betaalbaar en ben jij goed verzekerd.

Voorwaarden

Inkomensgrens
Jongeren zonder kinderen Netto per maand (excl. vakantiegeld)
Alleenstaande 18-20 € 391,42
Gehuwd of samenwonend 18-20 € 782,85
Gehuwd of samenwonend 18-20/ vanaf 21 jaar € 1.523,94
Jongeren met kinderen Netto per maand (excl. vakantiegeld)
Alleenstaande 18-20 € 391,42
Gehuwd of samenwonend 18-20 € 1.235,86
Gehuwd of samenwonend 18-20/ vanaf 21 jaar € 1.976,95
21 tot pensioengerechtigde leeftijd Netto per maand (excl. vakantiegeld)
Alleenstaande of alleenstaande ouder € 1.585,53
Gehuwd of samenwonend € 2.265,00
Pensioengerechtigde leeftijd of ouder Netto per maand (excl. vakantiegeld)
Alleenstaande of alleenstaande ouder € 1.760,81
Gehuwd of samenwonend € 2.386,41
Personen die verblijven in een inrichting Netto per maand (excl. Vakantiegeld).
Alleenstaande of alleenstaande ouder €502,03
Gehuwden/ samenwonend €780,90

VGZ Gemeentepakket

De gemeente biedt deze verzekering aan in samenwerking met VGZ. Als jij deelneemt krijgt je van de verzekeraar korting op de premie en van de gemeente een extra bijdrage in de premie van de aanvullende verzekering. Jij hebt de keuze uit twee aanvullende pakketten:

Op www.gezondverzekerd.nl/maasdriel (Deze link gaat naar een externe website) vind je alle informatie over de pakketten. Hier kun je de pakketten en vergoedingen vergelijken.

Hulp bij pakketkeuze

Via www.gezondverzekerd.nl/maasdriel (Deze link gaat naar een externe website) kun je via de keuzehulp ook advies krijgen welk pakket het beste bij jouw situatie past en of u in aanmerking komt voor de gemeentepolis.

Voordelen

Overstappen naar de collectieve zorgverzekering

Vanaf november tot 1 februari kun je overstappen vanaf jouw huidige zorgverzekering. De verzekering bij de nieuwe zorgverzekeraar gaat op 1 januari in (eventueel met terugwerkende kracht). Als je wil overstappen, zeg dan de zorgverzekering die je nu hebt op vóór 1 januari.

Tussentijds overstappen

Aanmeldproces

Zodra je je aanmeldt via gezondverzekerd krijgen wij en de zorgverzekeraar hiervan bericht. Als je voor het eerst wilt meedoen met de collectieve zorgverzekering, toetsen we of je met jouw inkomen in aanmerking komt. Jouw deelname is pas definitief als je ook aan de voorwaarden van de zorgverzekeraar voldoet en je een nieuwe polis hebt ontvangen. De gemeente controleert ieder jaar of je nog aan de voorwaarden voldoet.
Je kunt je aanmelden via www.gezondverzekerd.nl/maasdriel (Deze link gaat naar een externe website).

Veel gestelde vragen

Hoe geef ik wijzigingen door?

Verander je van zorgverzekeraar en wil je niet meer meedoen met de gemeentepolis, geef dit dan door bij de gemeente via bb@maasdriel.nl. Maak je al gebruik van de gemeentepolis, maar wil je van pakket wisselen, dan kun je dit ook doorgeven via bb@maasdriel.nl.

Wat gebeurt er als ik verhuis naar een andere gemeente

Bij verhuizing naar een andere gemeente wordt de gemeentepolis aan het einde van het jaar beëindigd. Jij kan dan bij de nieuwe gemeente een nieuwe aanvraag indienen.

Kan ik gebruik maken van de gemeentepolis als ik een betalingsachterstand heb?

Heb jij schulden bij jouw zorgverzekeraar, bijvoorbeeld omdat je het eigen risico of de premie niet hebt betaald? Neem dan zo snel mogelijk contact op met jouw zorgverzekeraar. Jij kan de zorgverzekeraar vragen wat de mogelijkheden zijn om jouw schuld af te lossen.

Kan ik als student ook gebruik maken van de gemeentepolis?

Studenten kunnen ook gebruik maken van de gemeentepolis. Als jij student bent kan het ook slim zijn om naar een verzekering te kijken voor studenten. Een studentverzekeringen biedt vaak speciale dekkingen aan die zijn afgestemd op jongeren en kan goedkoper zijn dan een gemeentepolis.

Andere inkomensondersteunende regelingen

Wil jij meer informatie over de verschillende minimaregelingen? In de folder Regelingen voor mensen met een lager inkomen (PDF, 2.8 MB) lees je wat jij krijgt en wat jij kunt doen. En wie jou daarbij kan helpen.

Zorgtoeslag in 2024

Je hebt misschien ook recht op zorgtoeslag. Dit is een bijdrage aan de zorgkosten zoals de premie voor jouw zorgverzekering. Alleenstaanden krijgen maximaal €127,00 per maand. Een gezin krijgt maximaal € 218,00 per maand. Je vraagt de zorgtoeslag aan bij de Belastingdienst. Kijk hiervoor op www.belastingdienst.nl (Deze link gaat naar een externe website). Link opent een externe pagina. Klik op 'toeslagen' en dan op 'zorgtoeslag'.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.gezondverzekerd.nl (Deze link gaat naar een externe website).
Je kunt ook gratis bellen naar VGZ, telefoon 0800 – 401 01 05 (ma t/m vrij van 9.00 tot 17.00 uur, za van 9.00 tot 13.00 uur).
De medewerkers van de gemeente helpen jou op het gemeentehuis van Maasdriel ook graag verder. Dit spreekuur is elke woensdag tussen 10:00 en 12:00 voor inwoners uit Maasdriel en Zaltbommel.

Bellen naar 0418 63 88 88 mag ook, dan plannen wij de afspraak voor u in.