Lees pagina voor

Trouwen of geregistreerd partnerschap

Waar gesproken wordt over trouwen en huwelijksvoltrekkingen geldt dit tevens voor het registreren van partnerschappen en het voltrekken daarvan.

Vanaf 1 januari 2018 vallen alleen het vermogen (bezittingen en schulden) dat de echtgenoten vanaf trouwdatum opbouwen en het vermogen dat ze voor de trouwdatum gezamenlijk hadden, onder de gemeenschap van goederen.

Meer informatie kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid (Deze link gaat naar een externe website). Zoek onder: Op welke manieren kan ik trouwen.
Een notaris kan u adviseren over het wel of niet sluiten van huwelijkse voorwaarden.

Locaties

Er zijn diverse trouwlocaties in Maasdriel. Het is ook mogelijk op een door u zelf gekozen locatie te trouwen.

Gratis huwelijk

Op dinsdag 10:00 uur of 10:15 uur kunt u gratis trouwen. Hiervoor gelden de volgende regels:

Sober huwelijk

Een sober huwelijk kan maandag om 10:00 uur of 10:15 uur plaatsvinden in het gemeentehuis. Dit is bedoeld voor paren die het als formaliteit zien maar het toch fijn vinden om gasten uit te nodigen. Hiervoor geldt een aantal voorwaarden:

Geregistreerd partnerschap omzetten naar huwelijk

Wilt u uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk? 
De ambtenaar van de burgerlijke stand maakt hiervoor een akte van omzetting. Door de omzetting eindigt het geregistreerd partnerschap en is het huwelijk een feit. Een huwelijk dat ontstaan is na het omzetten van geregistreerd partnerschap wordt in het buitenland meestal niet erkend.

Voor het omzetten van geregistreerd partnerschap in een huwelijk moet u een afspraak maken. Dit kunt u doen door contact op te nemen met de gemeente.