Lees pagina voor

Briefadres

Hebt u geen woonadres? Dan kunt u zich inschrijven op een adres van iemand die u kent. Bijvoorbeeld een familielid, vriend of kennis. Dit heet briefadres.

Op dit adres woont u niet, maar ontvangt u alleen uw post. De bewoner moet ervoor zorgen dat de post u persoonlijk bereikt. Aanvragen van een briefadres doet u via de gemeente. En de bewoner van wie u het adres mag gebruiken moet daar schriftelijk toestemming voor geven.

Briefadres online doorgeven (Deze link gaat naar een externe website)

Het is ook mogelijk om een aanvraag voor een briefadres schriftelijk te doen. Neem dan telefonisch contact op via 14 0418

Wanneer kunt u een briefadres aanvragen?

U kunt in aanmerking komen voor een briefadres als u:

Als u op een camping verblijft of een ander tijdelijk verblijfadres heeft, dan geldt dit als uw woonadres en bent u verplicht om uzelf op dit adres in te schrijven.

Uitzonderingsgevallen worden door de gemeente beoordeeld. De toetsing vindt mede plaats aan de hand van de regeling briefadres gemeente Maasdriel 2023 (Deze link gaat naar een externe website).

Bij een aanvraag voor een briefadres onderzoekt de gemeente of u inderdaad geen woonadres heeft. U moet dan ook vermelden waarom u een briefadres aanvraagt. Kan iemand zelf geen briefadres aanvragen? Dan kan een familielid of curator dit doen.