Lees pagina voor

Starterslening

De Starterslening is een lening die het verschil overbrugt tussen de prijs van uw eerste koopwoning en het bedrag u bij de bank kunt lenen.

De Starterslening beweegt mee met de inkomensontwikkeling van de koopstarter. De eerste 3 jaar is de lening renteloos en aflossingsvrij. Na 3 jaar gaat men rente en aflossing betalen. Indien dit nog niet lukt, kan een hertoets worden aangevraagd om eventueel later met de betalingen te starten. De lening moet altijd worden afgelost.

De Starterslening in de gemeente bedraagt maximaal € 30.000 en de totale verwervingskosten van de woning mogen niet hoger zijn dan € 325.000.

Aanvragen Starterslening

Een Starterslening kunt u alleen aanvragen wanneer u de koopovereenkomst voor de woning heeft gesloten. U vraagt de lening online aan. Hier heeft u een DigiD-account voor nodig.

Meer informatie leest u in de V (PDF, 681.8 kB)erordening Starterslening Maasdriel 2021 (Deze link gaat naar een externe website).

Starterslening aanvragen (met DigiD) (Deze link gaat naar een externe website)

De volgende bijlagen zijn nodig:

​Als u op basis van de gemeentelijke regeling in aanmerking komt voor een lening stuurt de gemeente u een toewijzingsbrief. De toewijzing van de gemeente heeft u nodig bij het digitaal aanvragen van uw Starterslening bij Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). SVn handelt uw aanvraag vervolgens verder met u af.

Algemene voorwaarden

Meer informatie

Kijk op de website van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (Deze link gaat naar een externe website).