Lees pagina voor

ZesZes fietstocht

Maar liefst 46 renners en 7 lopers slaagden er afgelopen zaterdag in om superheld te worden door de maximale afstand te volbrengen. De wielrenners legden een totaal afstand van 360 kilometer per fiets af. De lopers legden 36 kilometer lopend af tijdens de CC 53-11 Zes Zes. In de vroege ochtend van 13 mei vertrok een groot peloton vanuit Velddriel om deze dag ‘superheld’ te worden, om de helden te ondersteunen of om een mooie tocht te fietsen. De lopers vertrokken vanaf 8 uur voor één of meerdere ronden van 6 km. Het belangrijkste doel van het evenement is om geld op te halen voor het goede doel, in dit geval het KWF en Matchis. 

Vanaf 7 uur in de ochtend stond Velddriel in het teken van de strijd tegen kanker. Het peloton vertrok na een korte speech van de burgermeester en na een indrukwekkende woorden van Ilse de Groot. Ook de lopers die om 8 uur vertrokken zijn door de burgermeester toegesproken. Na een lange tocht op de fiets zijn de renners om 21 uur met groot applaus binnengehaald bij de Boxhof. Zij werden enthousiast opgevangen door familie en vrienden. Daarna was er een toespraak van burgermeester Henny van Kooten en kregen alle deelnemers een mooie bos bloemen.

De Zes Zes is door 200 fietsers en 100 lopers bezocht. Er zijn deze dag mooie prestaties geleverd, door 1 of meer ronden te lopen en fietsen. Daarnaast waren er een aantal marktkramen, gezellige muziek met onder andere optredens van het Ammerzooike, de fanfare van Velddriel en met als afsluiter Johan Moreno. Overdag waren er ook tal van activiteiten voor de kinderen en om 20 uur zijn er ballonnen opgelaten ter nagedachtenis. Al met al een indrukwekkende dag waarbij we vanuit de mooie organisatie combinatie Team Maasdriel en Dorpsraad Velddriel een gigantisch bedrag hebben opgehaald.

Vlnr.: Bart van de Laar, Jeffrey Kirchber, Arno van de Laar en Jeroen van de Bighelaar. Foto: roy lazet

Vlnr.: Bart van de Laar, Jeffrey Kirchber, Arno van de Laar en Jeroen van de Bighelaar. © roy lazet