Lees pagina voor

Herrewoarse motortoer

Op zondag 11 juni 2017 heeft de eerste editie van de Herrewoarse motortoer plaatsgevonden. Met behulp van de lokale kranten, een artikel in het Brabants Dagblad en Facebook werd er behoorlijk ruchtbaarheid aan het evenement gegeven.

Het aantal deelnemers was aanvankelijk begroot op 50; het uiteindelijke aantal is blijven steken op 29. Ongeveer de helft van het aantal deelnemers kwam uit de kern Heerewaarden, de andere deelnemers kwamen voornamelijk uit de omliggende gemeenten.

De eerste deelnemers waren om ongeveer 8.30 uur aanwezig op ons vertrek- en eindpunt (nieuwe restaurant op de camping in Heerewaarden), de laatste deelnemers hadden zich rond 10.15 uur aangemeld. Er werd voornamelijk in kleinere groepen gereden, waarbij zowel met behulp van navigatie als met behulp van de route op papier gereden kon worden.

De route leidde van Heerewaarden via Lienden/Achterberg/Wageningen/Ede naar bijzonder mooie gebieden op de Veluwe. Op de terugweg kon genoten worden van een stukje dijk om vervolgens via IJzendoorn/Echteld/Prins W. Alexanderbrug weer terug te keren naar de camping in Heerewaarden.

Rond 15.00 uur waren de eerste deelnemers weer terug op de plaats van vertrek. De reacties waren positief; eigenlijk iedereen vond de gereden route mooi. Nagenoeg alle rijders zijn naderhand langer gebleven om nog rustig bij- en na te praten over de dag. Het gunstige weer heeft uiteraard meegewerkt om deze dag te doen slagen.

Ondanks het eerste gevoel dat het aantal deelnemers wat meer zou mogen zijn, hebben we uiteindelijk een heel goed gevoel overgehouden aan de organisatie van deze toertocht. Het voornemen is om de tocht een jaarlijks terugkerend evenement te laten worden. Op basis van deze tocht is de club zeker weer van plan de tocht volgend jaar te organiseren.
Veel zaken hebben we door middel van sponsoring voor elkaar weten te krijgen. De gemeente Maasdriel heeft een bijdrage geleverd waardoor het mogelijk was om dit initiatief ook in financiële zin netjes af te ronden. 

foto motorrijders