Lees pagina voor

Boek over Ammerzoden

Na een ochtend lang sjouwen met vaten vol met uitjes zaten de neven Johan Hofmans en Peter Roeters samen een sigaretje te roken. ‘Wat ben jij aan het doen?’ vroeg de langslopende baas. ‘Niks’, antwoordde Johan. ‘En jij?’ was de logische vervolgvraag aan Peter. ‘Ik ben mijn neef aan het helpen!!’

Dit verhaal en vele andere hilarische verhalen zijn opgetekend uit de monden van een aantal Ammerzodenaren die elkaar verteld hebben over wat er allemaal in het dorp gebeurd is in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. Behalve vrolijke verhalen kwamen ook tragische onderwerpen ter tafel.

Geconcludeerd kan worden dat de Ammerzodenaren uit die vroegere jaren erg inventief en zeker niet voor een kleintje vervaard waren.
Al die verhalen zijn op schrift gesteld, er zijn bijpassende foto’s gezocht en gevonden, daar waar nodig werd nadere informatie gehaald bij andere deskundigen en in archieven. Zo is het boek AMMERZODEN – VROEGER ontstaan.

Het geheel is verzorgd door de Stichting ‘Langs de Mèrsloot’ in samenwerking met de Seniorenvereniging St. Jozef. Het boek is inmiddels uitverkocht en niet meer te koop.

 

Foto cover van een boek