Lees pagina voor

Basketbal en buskruit in Well

Luc (18) studeert aan de sportacademie en wil later fysiotherapeut en voetbaltrainer worden. Toen zijn moeder, lid van de Wellse dorpsraad, hoorde dat de buurtsportcoach van de gemeente het erg druk had met alle activiteiten in Maasdriel dacht ze meteen aan haar sportieve zoon. “En voor mij is het ideaal, deze uurtjes tellen als stage-uren en ik doe ondertussen ervaring op”, vertelt Luc. “Lesvoorbereiding is een van de vakken op school waar ik opdrachten voor moet maken. Met die opdrachten haal ik studiepunten. Ik loop ook stage bij de Rodaboys in Zaltbommel, ik train daar de F1. Dus ik heb heel wat voor te bereiden elke week.”

Het is druk op het veldje. Er wordt gehockeyd, een ander groepje speelt onder leiding van Luc buskruit. “Er komen elke maandag tussen de tien en vijftien kinderen, soms zelfs meer”, vertelt Luc. Het enthousiasme is groot. Op de vraag of ze het leuk vinden om te komen sporten buitelen de kinderen zowat over elkaar heen. Kreten als ‘super leuk!’ en ‘ik kom elke week!’ maken duidelijk dat het initiatief erg gewaardeerd wordt. Na de zomervakantie pakt Luc het samen sporten weer op. “Ik ken alle kinderen goed, dus dat is wel handig. Soms is het pittig om ze allemaal bij de les te houden, maar daarom is het ook zo’n goede leerschool voor me”, zegt hij met een grijns.

Spreekt dit initiatief van Luc u aan en wilt u in uw eigen dorp gaan sporten met kinderen? Kijk dan op de pagina 'goed idee, doe er iets mee'. Wilt u een keer met Luc meekijken? Dat kan, de gemeente Maasdriel brengt u graag met hem in contact. Bel of mail ons via 14 0418 of info@maasdriel.nl.

Luc sport met kinderen