Lees pagina voor

Tips voor het gebruik van regenwater

Het water dat u opvangt in uw regenton kunt u vervolgens weer gebruiken. Op deze manier bespaart u op kostbaar drinkwater. Dat is erg belangrijk, want in de toekomst krijgen we te maken met een dreigend tekort aan drinkwater. Het is dus belangrijk dat we daar zuinig mee omgaan. Maar waar kunt u het regenwater dat u hebt opgevangen nu voor gebruiken? Wij geven u enkele tips. 

Tip 1. Besproei uw tuin

Afbeelding van gieter in de tuin

Hevige regenbuien komen steeds vaker voor. Langere perioden van droogte komen ook steeds vaker voor. Dit hebben we ook afgelopen zomer gezien. Omdat er geen regen valt, hebben de planten extra water nodig. Hebt u water tijdens een eerdere regenbui opgeslagen in uw regenton, dan kunt u dit water goed gebruiken om tijdens droogte de planten water te geven. 

Tip 2. Geef uw binnen planten water

Drie verschillende planten op een vensterbank

In de herfst en winter valt er waarschijnlijk voldoende regen in de tuin. De planten hebben dan geen extra water nodig. Binnen hebben de planten nog steeds extra water nodig. In de winter en de herfst kunt u het regenwater gebruiken voor de planten en bloemen binnen.

Tip 3. Ramen wassen

Man wast raam met een trekker

Regenwater is perfect om uw ramen mee te wassen. Het klinkt wat gek, maar om dit water zit veel minder kalk dan in drinkwater. Bijkomend voordeel is dus dat de kans op strepen minder is als u met regenwater de ramen wast. 

Tip 4. Drinkwater voor uw huisdier

Hond drinkt water uit een drinkbak

Gebruik het regenwater als drinkwater voor uw hond of kat. Het is veilig voor dieren om het water de drinken. Zorg wel dat het niet langer dan een paar dagen oud is. 

Hebt u nog tips? Laat het ons weten

Gebruikt u regenwater nog op andere manieren en wilt u dit delen? Laat het ons weten via info@maasdriel.nl. Zo werken we samen aan een gezond, schoon en duurzaam Maasdriel.